Huawei P40 Pro: Pět foťáků od Leiky a neuvěřitelná grafenová baterie

Představí se až na jaře, ale první zvěsti máme už dnes. Huawei P40 Pro. Čínský mydrivers.com zveřejnil obrázek a leaker @hereYashRaj přidal haldu zajímavých informací. Hned za jménem telefonu čteme „co-ingeneered with Leica“, což znamená, že fotoaparát má znovu prioritu. Objektivů bude pět, ve specifikacích níže máte jejich rozlišení a specifikace. Snad ještě zajímavější je ale zmínka o baterii!

Yash Raj tvrdí, že Huawei jako první na světě nasadí technologii s přídavkem grafenu, která umožní při stejné kapacitě zmenšit článek o 30 %. Výrobce však tohoto trumfu využije obráceně – baterie bude mít plus/minus stejnou velikost, ale kapacita vyroste na působivých 5 500 mAh. Telefony Huawei už dnes vynikají skvělou výdrží a s touto technologií budou ještě lepší, věřím, že nebude problém udržet telefon dva dny v plném nasazení.

Grafen na obou elektrodách má ještě jednu výhodu – pojme vyšší nabíjecí výkon. Ve specifikacích vidíme hodnotu 50 W a nabití z 0 na 100 % za neuvěřitelných 45 minut. Za zmínku stojí i displej s okraji přehnutými přes boky (ne však tak výrazně jako u Mate 30 Pro) a obnovovací frekvencí 120 Hz.

  • fotoaparát: Leica Penta Camera v konfiguraci 64 MPx (Sony IMX686, 1/1,7“, optická stabilizace) + širokoúhlý 20 MPx + zoom 12 MPx + makro objektiv + ToF kamera, dvojitý selfie fotoaparát
  • displej: 6,5" OLED, rozlišení 2K+, obnovovací frekvence 120 Hz, mírné zahnutí přes boky, displej zabírá 98 % čelní strany
  • procesor: Kirin 990 5G
  • operační systém: Android, EMUI 10
Diskuze (20) Další článek: Samsung Galaxy S11 nabídne 108MPx fotoaparát a konečně i obří baterii!

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , F +, Mydrivers, Foťák, Telefon, MPx, Displej, Pro +,