Lechiffon: japonská odpověď na Nokii 2650

Véčkový mobil bez kloubu již známe. Ale aby byl kožený a ozdobený kovovými doplňky? Podívejte se na unikátní stylovou novinku, která se bude prodávat v Japonsku.

Mobilní telefony véčkové konstrukce z nabídky výrobního programu značky Nokia jsou velice svébytné. Každé je svým způsobem originální, reprezentuje svého majitele a upoutá svým osobitým stylem. Výrobce se nebrání ani použití netradičních materiálů, jako jsou kov, průhledný plast, tkaniny nebo měkčený polystyren.

Připomeňme například kovové véčko se Symbianem a otočným displejem 6260, textilní kryty u modelu 7200 nebo svérázný model 2650, který má nejen velice netradiční materiál na své vnitřní části, ale také originální konstrukci postrádající klasický kloub.

  

Véčko ohebné jako proutek

Právě Nokií 2650 se zřejmě nechali inspirovat v Japonsku. Zde se začne brzy prodávat odvážný stylový telefon s neméně stylovým jménem Lechiffon. Nový mobil véčkové konstrukce bez klasického kloubu uvede na trh japonský operátor NTT DoCoMo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Lechiffon v růžové - ohýbá se jako proutek

U Nokie 2650 byl kloub nahrazen pružnými plíšky, které se ohýbaly proti sobě a dokázaly tak přístroj aretovat v krajních pozicích. Na zadní straně při rozevření vždy vystoupila část pevného krytu, která v zavřeném stavu tvořila boční stranu. Lechiffon se v oblasti bezkloubové konstrukce vydal vlastní cestou. Je vyroben z ohebného plastu, který se jednoduše ohne a není potřeba dalších konstrukčních prvků. Otázkou zůstává, kolik takových ohnutí materiál vydrží.

V zavřeném stavu však k sobě nejsou jednotlivé díly přitlačovány a proto je telefon vybaven pojistkou, jakou známe například z peněženek. A tím se dostáváme k další výjimečné vlastnosti tohoto mobilu. Jeho kryty jsou podobně jako ony peněženky kožené. Nutno uznat, že je to na jednu stranu příjemná změna oproti fádnímu a všudypřítomnému plastu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Modrý Lechiffon by se mohl zalíbit i některým mužům

Lechiffon se zalíbí zejména ženám. Bude se totiž nabízet ve třech barevných variantách – růžové, světle modré a bílé. Telefon je navíc ozdoben stylovými kovovými rámečky fotoaparátu na předním krytu. Ta mají tvar srdce, obdélníku nebo čtyřlístku a jsou ještě přikrášleny broušenými kamínky, které doplňuje malá informační dioda. Barevnému ladění obalu odpovídá i barevné schéma nabídky.

Japonský low-end

Rozměry tohoto koženého mobilu jsou 102 × 65 × 27 mm a hmotnost 116 g. Na jedno nabití baterie vydrží telefon 400 hodin v pohotovostním režimu nebo 125 minut hovoru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Lechiffon bílý, čtyřlístkový

Stejně jako Nokia 2650 u nás, bude také Lechiffon v Japonsku mobilem určeným výhradně pro styl a funkce půjdou trochu stranou. Na naše poměry však přesto bude výbava docela obstojná.

Vnitřní displej má úhlopříčku 48 mm, je aktivní a dokáže zobrazit 65 tisíc barev a nabídne rozlišení 132×176 obrazových bodů. Vnější displej telefon nemá. Vestavěný fotoaparát dokáže pořizovat snímky ve VGA rozlišení.

Chtěli byste ho také?

Pokud se vám kožené kryty a unikátní ohebná konstrukce líbí a chtěli byste si Lechiffon pořídit, budete tradičně zklamáni skutečností, že se z tohoto telefonu budou moci radovat pouze v Japonsku. Navíc není určen pro GSM sítě. Je však možné, že se třeba právě Nokia nechá inspirovat a kůži zařadí do své pestré škály materiálů pro své mobily. A kdo ví, možná se podobný mobil v Evropě objeví pod značkou Panasonic, která se na výrobě Lechiffonu podílela. Prozatím se však musíme spokojit s koženými pouzdry.

Diskuze (5) Další článek: Čeká nás revoluce v mobilních datových přenosech?

Témata článku: Nokia, Nokia 2650, Ohebná konstrukce, Odpověď, Barevné ladění