Mapy Google dostávají tmavý režim. Půjde ho vynutit nebo přepnout podle prostředí telefonu

Google v těchto dnech postupně do jednotlivých typů zařízení uvolňuje novou verzi aplikace Mapy Google 10.51.1. Hlavní vylepšení spočívá v přidání tmavého režimu, který už Google v mnoha svých dalších aplikacích nabízí. „Přebarvení“ map je ale mnohem náročnější, protože nestačí změnit odstín pouze u nabídkových rolet a popisků, pro nové zobrazení je třeba přizpůsobit i celé mapové podklady.

Tmavý režim v mapách můžeme přirovnat k nočnímu pohledu v navigaci. Nejtmavším odstínem šedé je vyvedena zástavba, silnice jsou světlejší šedou, plochy zeleně mají tmavě zelenou. Tmavě šedé jsou pak i ostatní nemapové části aplikace, jako jsou nabídky, vyhledávání trasy, bodů zájmu a další. Jediné místo, kde se tmavý režim neprojevuje, jsou logicky letecké mapy a uliční pohled Street View.

Výhodou řešení tmavého režimu v Mapách Google je, že není stanoven „natvrdo“ pouze podle nastavení prostředí v telefonu. Tuto variantu zvolit můžete, ale přepnout barvy lze i manuálně. Pokud vám tmavé mapy z nějakého důvodu nebudou vyhovovat, můžete mít i v telefonu s tmavým prostředím původní světlé Mapy Google.

Váš názor Další článek: Tohle studium vás bude bavit. Aplikace Mooveez vás naučí cizí jazyk při sledování filmů

Témata článku: , , , , , , Roleta, Rez, Mapa Google, Telefon, Pro +, DOS, Aplikace, Prostředí, Režim, Odstín