Mapy.cz mají nové aplikace. Android se lépe ovládá a iPhone může ukládat mapy celého světa

Mapy.cz vydaly aktualizované aplikace pro Android a Apple iOS. Ovládání na Androidu více využívá zaběhnuté postupy, hlavní volby jsou sdružené v menu vysouvaném z levé strany, přepínání mapových vrstev připomíná Google Mapy. Batůžek se přejmenoval na Moje mapy, které rozšiřují možnosti vytvářet a organizovat složky s důležitými informacemi zaznamenanými na cestách, ať už v mobilní aplikaci nebo na webu.

Práce s mapou je lépe uzpůsobená pro práci jednou rukou. Mapy konečně lze otáčet, zlepšila se i práce s měřítkem, takže teď lépe odhadnete vzdálenost mezi dvěma místy. Vylepšené jsou unikátní Výlety po okolí i Stopař (záznam trasy), ten třeba pozná, když jste na konci pěší túry zapomněli vypnout záznam a už jedete autem.

Hlasová navigace dostala dalších pět jazyků: k češtině a angličtině se přidává polská, německá, francouzská, španělská a ruská verze.

iPhony konečně také offline

Nová verze Mapy.cz pro Apple iOS bude dostupná od 4. června 2018 a konečně srovná krok s Androidem. Dostane offline mapy celého světa, přičemž je půjde stáhnout po jednotlivých regionech či státech.

Diskuze (9) Další článek: Bezrámečkový design čeká skok. Displeje se ještě letos posunou z 85 % na 95 % čelní plochy

Témata článku: , , , , , , , , Nová verze, Levá strana, Nová aplikace, Aktualizovaná aplikace, Hlasová navigace, Celý svět, Apple IOS, Ložnice, Mapa, Mapová vrstva, Aplikace, Nov,