Miniaturní mobilní klávesnice pro Palmy

Firma Cirque představila přenosnou klávesnici s názvem Pocket Keyboard GKPDA10 pro PDA přístroje rodiny Palm. Její velikost byla zvolena tak, aby ji bylo možné vložit do kapsy u košile.
Firma Cirque představila přenosnou klávesnici s názvem Pocket Keyboard GKPDA10 pro PDA přístroje rodiny Palm. Její velikost byla zvolena tak, aby ji bylo možné vložit do kapsy u košile. Při velikosti 97,9 x 68,25 mm je tloušťka jen 10,2 mm. Napájení je autonomní a obstarávají jej dvě lithiové baterie typu CR2032 s napětím 3 V.

Klávesnici je možné použít s operačním systémem Palm OS od verze 1.0 až po současnou 3.5.2. Připojit lze k počítačům Pilot 1000, Pilot 5000, Palm III, Palm VII a Palm série m100 a série Palm V a nakonec Handspring Visor.

 Pocket Keyboard GKPDA10

Cenu klávesnice zatím výrobce neuvádí. Na trh bude podle dostupných informací uvedena v dubnu tohoto roku.

Živě komentuje: Uživatelé bezklávesnicových PDA přístrojů často volají po klávesnici, kterou by v případě potřeby mohli připojit ke svému přístroji. Několik řešení již existuje, a to včetně rozkládací. Tato však vítězí svou velikostí (lépe řečeno malostí). Přece jen PDA přístroje jsou malých rozměrů, takže pokud je uživatel nucen nosit větší či objemnější klávesnici, ztrácí tato kombinace veškeré výhody. Pokud srovnám jen hardware, tak už je výhodnější handheld, který je navíc v jednom kuse.

Psaní na tak miniaturní klávesnici sice není pro zručné psaní deseti prsty, psaní lze srovnat s používáním handheldu, protože obě klávesnice jsou přibližně stejně velké.

Váš názor Další článek: Mobil na palubě málem složil letadlo

Témata článku: , , , MOBI, Min, Mobil, Pro +, Mini +, Mini