Nejlepší mapy pro letní turistiku do počítače i mobilu

Vypadá to, že předlouhá zima je definitivně za námi, můžeme se tak směle pustit ven na túry. Jaké jsou ty nejlepší aplikace a mapové podklady, které lze k turistice využít?

OsmAnd

OsmAnd (Open Street Maps Android) je navigační a mapová aplikace pro Android a do značné míry tak konkuruje výše uvedenému Locusu. Projekt je zdarma, takže proto se soustředí na mapové podklady od Open Street Maps. V rámci aplikace lze vyhledávat nejen adresy a trasy, ale také otevřené restaurace či nejbližší veřejnou dopravu.

Klepněte pro větší obrázek

Kromě Androidu je OsmAnd dostupný i pro BlackBerry. Používá jej např. čtenář xixo, který si chválí vrstevnice a stínování v mapách a v zimním období přítomnost sjezdovek a tras pro běžky. Také jirkaf, který raději chodí úplně bez mapy, chválí OsmAnd, který ho podle jeho slov ještě nikdy nezklamal.

Témata článku: , , , , , , , MapQuest, Česká lokalizace, Počítač, Let, Open Street Maps, Vrstevnice, Mobil, Pro +, Určitý druh, Zimní období, Nejlepší způsob, Open street, MOBI, Offline mapa, Placená verze, Open Street Map, Přenosné zařízení,