Nejmenší mobil na světě je z Česka a za lidovou cenu. Má to jen jeden drobný háček

Zoxcall FF je s rozměry 73 × 43 × 3,5 mm nejmenší mobil na světě. Vejde se do penálu, peněženky, můžete jej nosit na klíčích. Hlavní omezení? Nemá displej. Také z toho důvodu slouží jen k telefonování. Textovku si z něho nepošlete, na jízdní řády se nepodíváte. K tomu ale také není určen. Na zavolání taxi po večírku už ano.

Jeho zaměření je prosté. Nabízí maximální jednoduchost v co nejkompaktnějším těle, na kterém najdete kompletní číselnou stupnici, tlačítko pro přijmutí a ukončení hovoru. U prvních osmi čísel navíc můžete mít přednastavený zvolený kontakt, takže mu po jeho stisku začnete ihned volat. Jednotlivé kontakty si přiřadíte skrze webové rozhraní, na telefon si je pak napíšete klidně fixem. Přítomny jsou i diody pro zpětnou vazbu.

Zařízení obsahuje integrovanou eSIM a nabíjí se skrze USB konektor prostým zapojením do počítače nebo adaptéru. Kabely nepotřebujete žádné. Kapacita baterie je pouhých 170 mAh, 5 minut nabíjení vám ale vystačí na 20 minut hovoru. Vzhledem k tomu, že se má jednat zejména o záložní zařízení k běžnému mobilnímu telefonu, jsou to ideální hodnoty. Využití však výrobce vidí i u seniorů a dětí.

Zoxcall vás s kreditem přednabitým na 30 minut volání vyjde na 1 299 Kč. Vyrobený je z ekologických materiálů. Jeho design si navíc můžete sami určit, k dispozici budou např. i papírové kryty nebo ty z recyklované kůže. Předobjednávat již můžete na webu výrobce, první kusy se budou expedovat začátkem května.

Představení nejmenšího mobilu na světě:

Diskuze (27) Další článek: Nad Čuralem si zavoláte pomoc i bez signálu. T-Mobile dodal tlačítko s baterií na 5 let

Témata článku: , , , , Háček, Hovor, Ekologický materiál, MOBI, MAh, Lid, Penál, Webové rozhraní, Mobil, USB, Česká republika