Novinka od Nokie: GPS modul pro N9210

Nokii se podařil husarský kousek, když uvedla rozšiřující GPS modul pro komunikátory řady Nokia 9210 a 9210i. Jednoduše si můžete komunikátor proměnit v kapesní satelitní navigační systém, který využívá kvality velkého barevného displeje.

Nokia GPS modul LAM-1

Nevelká krabička v sobě ukrývá poslední výstřelek finské Nokie – GPS modul. Praktické příslušenství vám umožní využít výhody satelitního navigačního systému, ať budete kdekoli a v jakýkoli okamžik. Modul je napájen přímo z komunikátoru. To je na jednu stranu výhoda, na druhou to výrazně snižuje výdrž samotného komunikátoru. Při aktivovaném GPS se budete muset spokojit s výdrží okolo pěti hodin. Naštěstí lze připojit i externí napájení, které v některých případech bude velmi praktické řešení.

 

Věno v ceně

Spolu s GPS modulem LAM-1 získáte i dvě CD s užitečným softwarem. Vyzdvihnu především TomTom CityMaps a RoutePlanner. Bohužel doplácíme na to, že jsme neatraktivní trh. Ve sbírce evropských map měst ty z České Republiky chybí. Na výběr máte rovných sto tisíc měst Evropy. Nikoho nepřekvapí ani skutečnost, že nebude existovat česká lokalizace. V balení dále naleznete externí anténu a ochranný obal na modul.

   

K čemu Nokia GPS modul využijete?

Díky modulu a pomocných programů bude plánování optimální trasy velice jednoduché. Spokojit se budete muset pouze s textovým výstupem, hlasový není na programu. Orientace ve městech se stane snadnou záležitostí a konečně – v případě nesnází, zjistíte svou momentální polohu. Cena tohoto praktického příslušenství je 10 095 Kč vč. DPH.

Ve zkratce:

Nokia GPS modul LAM-1
Rozměry: 56 x 35 x 19 mm
Hmotnost: 30 g

Ostatní parametry:

  • Reacquisition time
    100 ms typical (signal reacquisition)
  • TTFF
    Cold start: 50s
    Warm start: 35s
    Hot start: 10s
  • Dynamics
    Acceleration: 5 G
    Jerk: 4m/s3
  • Sensitivity
    At external antenna connector:
    Acquisition -132 dBm
    Tracking -146 dBm
  • External antenna
    Active
    Bias voltage 2.7V max 30 mA, min 4 mA
    Max net gain 35dB, Min net gain 10dB
    MCX external antenna jack (female)
  • Power consumption
    50mA typical (continuous mode)
    0.8mA (sleep mode)
  • Serial Data Protocol
    NMEA-0183 V3.0
Diskuze (2) Další článek: Novinka od Nokie: GPS modul pro N9210

Témata článku: Nokia, , , Novinka, Užitečný software, Nov, Modul, Pro +