Podívejte se na unikátní český test tužkových baterií. Rozdíly jsou značné

Tužkové baterie AA patří k nejrozšířenějším, na trhu jsou desítky modelů a těžko byste našli výrobce, který by nabízel „prostě jen baterii“. Všechny slibují extrémní výdrž a mají v názvu superslůvka jako ultra, turbo aj.

Je však mezi AA bateriemi nějaký citelný rozdíl? Tuto otázku si v roce 2017 položil tvůrce unikátního testu desítek typů baterií prodávaných na českém trhu a s výsledky se pochlubil na webu nejlepší-baterie.cz.

Klepněte pro větší obrázek
Použitá měřicí aparatura (Zdroj: Chiptron.cz)

Postupně vyzkoušel alkalické, zinkové a lithiové baterie a na zařízení vlastní konstrukce měřil, jak dlouho vydrží při odběru proudu 50 mA (menší spotřebič, třeba počítačová myš) a 500 mA (hladovější hračka s motorkem, autíčko apod.).

Klepněte pro větší obrázek
Na webu najdete interaktivní tabulku, kterou si můžete libovolně seřadit

V tabulce výsledků je u každé baterie uvedená kapacita (Ah) při vybíjení každým z proudů, a také cena v korunách za Ah. U každého článku se také můžete podívat na graf postupného vybíjení, ze kterého je zřejmý jeho charakter.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nechybí dokonce ani grafy charakteru vybíjení při každém z proudů
Diskuze (38) Další článek: Mi Mix 3 má českou cenovku. Nejvyšší model od Xiaomi už si můžete koupit

Témata článku: , , , , , Test, Graf, Proud, Alkalická baterie, Autíčko, Český, Český trh, Desítka modelů, Vybíjení, Tužková baterie, Extrémní výdrž, Unikátní test, Charakter, Počítačová myš