Před deseti lety Apple představil iPhone. Kdy se dočkáme podobné revoluce?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 16

Názory k článku

avatar
10. 07. 2017 17:02

Tak pokud se budeme bavit o železe, tak asi ano, jablečný telefon nastartoval revoluci, nic jiného tak významného mě nenapadá. Ale osobně si myslím, že ta hlavní revoluce se na pultech neprodává. To jakým způsobem mění posledních pár let UI a strojové učení, to je ta pravá revoluce. Telefon je stále jen rozhraní, ale vyhledávání, překládání, čtení textů a nespočet dalších aplikací, to je možná skrytá, ale rozhodně reálná revoluce. Bohužel anglicky mluvícího světa se momentálně týká mnohem více, díky lokalizacím různých služeb, jako jsou asistenti. Ale když vidím, jak se měsíc od měsíce zlepšuje například Google překladač, tak si myslím, že použitelné lokalizace nejsou tak daleko, jak se bojíme. Ono to zní banálně, ale osobní překladač zavěšený na krku, způsobí opravdu velkou revoluci, až se vychytají mouchy. Stejně jako autonomní auta a autobusy způsobí za pár let revoluci v dopravě. Na druhou stranu, z jiných revolucí, které nás celkem neodvratně čekají mám trochu strach. Průmysl 4.0 zřejmě způsobí, že se spousta práce stane zbytečnou a v lepším případě z většiny populace udělá dávkaře. Idealistická představa by zřejmě byla, že všichni budeme pobírat slušnou dávku, budeme cestovat, sportovat, psát knihy, malovat obrazy a užívat života. Realistická představa je, že všichni skončíme s VR brýlemi na čenichu, které snad v té době už budou dostupné i masám a jednou týdně si skočíme na pivo. Na cestování a drahé sportovní aktivity asi zapomeňme. Tak to je asi ta revoluce, co nás v dalších letech čeká. Sakra, už by někdo konečně mohl vyrobit ten warpový pohon .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 07. 2017 20:56

Jako docela se mi líbily ty Sony ericssony p800,p900 z roku 2002, to byli revoluční telefony na tu dobu, ale ze starým systémem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 07. 2017 18:05

Dobrý video Čížek, třeba televiza. Vynalez co je tu už dlouhá desetiletí a pořád ma primárně ten stejný ůčel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 07. 2017 14:11

Nejsem uživatel jablečných produktů, jsem windowsák od dob WM 6.0 (jen dvakrát jsem krátce odbočil k Androidu 2.1 a pak k 4 a jednou k iPadu Air). Ale prvenství iPhonu jako prvnímu přívětivě ovladatelnému mobilnímu telefonu se nedá upřít, to je prostě fakt. Jistě, ty technologie tu byly dávno před tím, ale Apple je dokázal dotáhnout.
Jediné s čím nemohu souhlasit je ošklivé prostředí WM. Před těmi 10 lety jsem měl HTC Diamond 1 a 2 a mezi tím i Sony Ericsson X1 a X2 a na nich čistý WM 6.5 a světe div se, s živými dlaždicemi. Na dlaždicích se dalo listovat do stran, ukazovali sms, maily, hovory, seznam, kalendář, poznámky, hudbu, fotky....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 07. 2017 12:41

Žádné skokové revoluce se už asi nedají očekávat. Jsou to spíše už jen evoluce, se kterými Apple postupně přichází. Ať už to je Touch ID (snímač otisků prstů), 3D touch (citlivost na intenzitu stisku), odstranění zastaralého 3,5 jacku, výrazně vylepšený souborový systém či v iOS 11 nové vysoce efektivní formáty fotografií a videí HEIF + HEVC. Momentálně se podle všeho pracuje na rozšířené realitě, umělé inteligenci a dalších vylepšeních.Apple jde tedy podle všeho stále kupředu a stále intenzivně na něčem pracuje. Ale nebuďme naivní, že se náhle objeví nový model, který radikálně změní celý mobilní trh, jako první iPhone před 10 lety.
Špatný je spíše postup, jaký Apple ve svém vývoji volí. Vše si dává patentovat a následně na tom dlouho (poctivě) pracuje. Takový bezrámečkový zakřivený displej má patentovaný od roku 2011, atd., kde se pak inspirují výrobci typu Samsung, Huawei a další a poté se chlubí jak jsou inovativní a jak přišli PRVNÍ se zakřiveným displejem či technologií Force Touch, apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor