Programy zdarma pro nové Sony Ericssony se Symbianem

Nový Symbian 9.1 s grafickou nadstavbou UIQ 3.0 je doménou pouze nových Sony Ericssonů M600i, P990i a W950i. Pomalu se začíná objevovat více a více aplikací a my si dnes představíme ty, které lze pořídit zadarmo. Vybíráme 10 nejzajímavějších programů.
Kapitoly článku

AgileMessenger

 

Agile Messenger je aplikace sloužící k připojení k instant messangeru na telefonech Sony Ericsson. V aplikaci je možno vybírat z pěti druhů účtů – mimo nejznámějších ICQ a MSN také AOL, Yahoo nebo Google. Pro nové prostředí UIQ 3.0 je aplikace již v alfa verzi, ale i přesto je stále zdarma.

Výrobce: Agilemobile.com
Downlolad


Animated Stereogram

 

Tato aplikace zobrazuje stereogramy, což jsou optické 3D iluze obrazů, které mají pouze 2 dimenze. Žádné praktické využití aplikace nenabízí.

Výrobce: Space Software Studio
Download


Capturescreen

 

Capturescreen slouží k tvorbě otisků (screenshotů) displeje. Capturescreen byla uveřejněna Sony Ericssonem na svých stránkách jako testovací aplikace a tudíž je zdarma. Aplikace má za cíl sejmout obrázek displeje a to vždy s 30 sekundovým intervalem od začátku odpočítávání. Výslední snímek ve formátu BMP je možno uložit do paměti telefonu nebo na paměťovou kartu.

Výrobce: Sony Ericsson
Download


jText

 

Další aplikace, kterou si dnes představíme slouží pro kódování textu. Nechcete-li aby vaše texty či zprávy byly všem dostupné, stačí, aby jste daný text zkopírovali a vložili do tohoto editoru. Dále je nutno zadat heslo pro přístup k souboru a znovu jej potvrdit. Bude-li někdo chtít tento soubor otevřít přes správce souborů, tvrdě narazí. Pro tento soubor totiž v telefonu neexistuje žádný prohlížeč. Pokud ani toto nikoho neodradí a dostane se do aplikace jText, je vyzván k zadání hesla.

Výrobce: FreEPOC – Malcolm Bryant
Download


jZip

 

Jak již název napovídá, aplikace jZip je velmi podobná té předešlé – pochází od stejného autora a nabízí stejné uživatelské rozhraní. Aplikace dokáže v telefonu rozbalit archiv ZIP a extrahovat z něj soubory. Soubor je rozbalen do stejného adresáře, kde se nacházel zdrojový soubor ZIP. I pro jZip platí stejné hodnocení jako pro výše zmíněnou aplikaci – je jedinou volně dostupnou aplikací, ale najdeme zde bohužel mnoho zdvojených voleb, např. Open Zip a Open Zip (UIQ3), což ovladatelnosti moc nepřidá.

Výrobce: FreEPOC – Malcolm Bryant
Download


V druhé kapitole vás čeká další pětice freewarových programů

Témata článku: Sony, , , , , , Eri, Son, Nov, Žďár, Messanger, Populární hra, Automatické spouštění, Program, Základní font, Elements, Spaces, Pro +