Prohlížeč Chrome má už devět let. Jak za ty roky rozdupal všechnu konkurenci?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 5

Názory k článku

24. 09. 2017 16:07

Prý adblocku odzvoní to víš že jo :D komedianti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2017 11:18

Tak se mi zda, ze mobilmania bude muset vyhledat nejakou jinou reklamu, pokud ta na 20% obrazovky vymizi, tak se jim nebude pocitat zadna reklama - A kdo vi, treba si po zmene u mobilmanie odinstaluji adBlocker...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2017 10:44

A přesně o tom to je. Považoval jsem se za oddaného Opera lovera, po instalaci Opery jsem trávil hodiny úpravou pořadí tlačítek, stahováním různých skinů a nastavováním a byl jsem jí věrný, i přesto, že se v ní některé stránky nezobrazovali správně. To platito až někam do verze 12.x (to bylo tuším ještě jejich jádro, zatímco pak přešli na Chromium od verze 20, pokud se nepletu). No a právě vzhledem k tomu, že má stávající verze začínala být místy nepoužitelná, zkusil jsem nainstalovat Chrome. Zvyklý z Opery jsem hned šel do nastavení a uzřel jen asi 5 voleb. Po rozbalení dalších nastavení, pár možností přibylo ale kde bylo přeskládání tlačítek, kde byla úprava vyhledávání a další? Já měl v Opeře myší gesta, vestavěný Bittorentový klient, čtečku RSS, email, uživatelské JavaScriptové moduly a protože to bylo vestavěné, tak to běhalo pořád svižně. Ne jako FF s 20-ti doplňky. Tak jsem se Chromu vysmál a šel z disku pryč. Jenže o nějakou dobu později jsem si pořídil slušný internet, telefon s Androidem a web začal konzumovat i mimo desktop. A vyvstal problém, jak přenést otevřenou práci z pc do mobilu. Jasně export záložek do .txt, stažení na sd a v mobilu pak otevření v textovém editoru, označení adresy a vložení do prohlížeče... Ne... to nebylo nic moc. Nějakou chvíli jsem ještě využíval službu Xmarks (nebo tak nějak) na synchronizaci záložek mezi několika zařízeními ale nebylo to ono. Zkusil jsem proto znovu Chrome, tou dobou už vyvinutější s obchodem s doplňky. Přihlásil jsem se do něj Google účtem, to samé v telefonu a... Najednou jsem zjistil, že záložku co vytvořím v pc mám za chvíli v telefonu a naopak. Že díky doplňkům z obchodu mám i ta myší gesta, že lze vyměnit Speeddial za ten, vzdáleně připomínající OSX (ikonky záložek v doku dole) a tam mám jak Gmail, tak Feedly na RSS. Na Torrenty zůstal uTorrent (a hry už si beztak výhradně kupuji), takže z Opery mi zbyl, vlastně už tou dobou špatně fungující prohlížeč. A ve chvíli kdy jsem objevil "plnou synchronizaci" Chromu, tj. včetně doinstalovaných aplikací a nastavení (mám například rozšíření na vymazání stop po prohlížení jedním klikem nebo správce, který ukládá celé sessions (několik otevřených tabů)) a to vše na kterémkoliv pc, kde se přihlásím svým účtem... nebylo co řešit. Zkrátka tam, kde ostatní výrobci tápali s vymýšlením blbostí, si Chrome prorazil cestu díky bezproblémovému user experience. Alespoň já to tak mám. Jistě, z počátku to byl krám a smál jsem se mu ale dnes u mě zaujímá první místo v používání jak na pc, tak mobilu. Uff, dočetl někdo až sem? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  10. 09. 2017 21:33

Mě Microsoft kdysi dávno ztratil, když přestal podporovat IE na Windows XP. On si myslel, že přejdu na Windows 7, ale já jsem přešel na Chrome, který byl na Windows XP podporovaný mnohem déle.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor