Realme a nositelnosti za „dvojku“: zcela bezdrátová sluchátka a chytré hodinky

Realme představilo v uplynulých dnech svůj dosud nejlevnější smartphone s konektivitou pro sítě páté generace – Realme 7 5G. K tomu firma uvedla také nositelné příslušenství, které spojuje cenovka 1 999 Kč. Jde o chytré hodinky s kruhovým ciferníkem Realme Watch S a zcela bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením hluku Realme Buds Air Pro.

Realme Watch S

Hodinky Realme Watch S charakterizuje kruhový displej s průměrem 1,3 palce a přepočteným rozlišením 360 × 360 bodů. Na něj lze nastavit až 100 různých digitálních ciferníků. Tělo hodinek je vyrobeno z hliníkové slitiny, displej kryje sklíčko Gorilla Glass. Hodinky splňují odolnost proti vodě a prachu IP68. Na výběr bude několik barev řemínků ze silikonového materiálu.

Klepněte pro větší obrázek

Dýnko hodinek obsahuje optický senzor pro měření srdečního tepu a úrovně okysličení krve. Watch S zvládnou monitorovat celkem 16 druhů sportů. Po připojení ke smartphonu mohou hodinky zobrazovat i notifikace příchozích událostí. V současnosti aplikace Realme Link podporuje pouze smartphony s Androidem, od prosince přibude možnost propojit hodinky také s iOS.

Realme Buds Air Pro

Další model zcela bezdrátových sluchátek od Realme tentokrát nahlíží do vyššího segmentu díky funkci aktivního potlačení hluku (ANC). K tomuto účelu slouží dvojice mikrofonů na každém ze špuntů směřující dovnitř i vně zvukovodu. Výrobce uvádí maximální redukci šumu o 35 dB. Nechybí ani transparentní režim s propouštěním okolních zvuků do uší.

Klepněte pro větší obrázek

O zvukový výstup se stará 10mm měnič s posílenou basovou složkou, zvuková data zpracovává čip Realme S1. Na jeden zátah lze přehrávat hudbu až 3 hodiny v kuse, v kombinaci s dobíjecím pouzdrem lze výdrž stanovit na 25 hodin (při zapnutém ANC 20 hodin). S telefonem se sluchátka spojí přes Bluetooth 5.0, podporovány jsou kodeky SBC a AAC.

Chytré hodinky Realme Watch S:

Diskuze (7) Další článek: Ericsson: Česko zaostává v implementaci 5G za většinou zemí EU

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , , , AAC, Potlačení, Buds Air, Displej, Chytré, Hluk, Bezdrátová sluchátka, Realme Link, Ciferník, Propouštění, Africký národní kongres, Realme Buds Air, Stanovit,