Redmi Note 9 Pro je střední třída pro náročnější. Zelená verze má nenápadnou odlišnost

Xiaomi začalo na českém trhu v uplynulých dnech prodávat model střední třídy Redmi Note 9 Pro. Jde o pokračovatele v nejprodávanější řadě této čínské značky, který navazuje na model Redmi Note 8 Pro. Prodává se v paměťových variantách 6 + 64 GB a 6 + 128 GB za 7 990 Kč, resp. 8 990 Kč. Na výběr je trojice barev – bílá, šedá a zelená.

Právě poslední jmenovaná varianta se od druhých dvou barev v jednom detailu liší. Jde o černý modul fotoaparátu, který je u bílé a šedé barvy opticky protažen pod „sporák“ s objektivy a zahrnuje v sobě zároveň i diodový blesk a drobné popisky optiky. Zelená varianta tuto černou plošku navíc nemá a blesk schovává přímo v ploše zad, stejně jako popisky optiky, které jsou ale pro změnu shora od foťáku. Jde opravdu jen o zanedbatelný rozdíl, který nemá žádný vliv na funkce nebo rozměry telefonu.

Klepněte pro větší obrázek
Na snímku je jeden a tentýž model telefonu Redmi Note 9 Pro. Všimněte si rozdílného designu fotoaparátu u zelené verze

Redmi Note 9 Pro (ať v jakékoli barvě) se bude líbit těm uživatelům, pro něž je 10 tisíc korun za smartphone cenový strop a přitom chtějí za své peníze získat maximum možného. To je zde reprezentováno 6,7palcovým Full HD+ IPS displejem, čtečkou v bočním odemykacím tlačítku, procesorem Snapdragon 720G, čtyřnásobným zadním fotoaparátem (64 + 8 + 5 + 2 Mpx), baterií 5 020 mAh a rychlým 30W dobíjením. Podstatnou náležitostí je i NFC, u kterého Xiaomi často a rádo dělá kompromisy, naštěstí se to ale netýká tohoto modelu.

Na novince je vidět, kde je Xiaomi a jeho dceřiná značka Redmi silná v kramflecích. Jsou to zařízení střední třídy, které se obejdou bez hardwarových fines, jako je třeba 5G, bezdrátové dobíjení nebo čtečka v displeji, ale uživatele bezdůvodně neošidí na nečem, co není pro výrobu nákladné. Telefon je kvalitně zpracován, má povedený design, nechybí mu infraport, 3,5mm jack nebo slot na paměťovou kartu. Už teď se těšíme na kompletní zhodnocení v připravované recenzi.

Redmi Note 9 Pro 64GB
rozměry a hmotnost: 166 × 77 × 8,8 mm, 209 g
displej: 6,7", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 400, 393 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSD, RAM: 6 GB, baterie: 5 020 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 720G (8× Cortex-A76, 2 GHz)
operační systém: Google Android 10
fotoaparát: 64MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
59 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (19) Další článek: Konkurence se vyostří. Xiaomi a Huawei objednali ohebná skla pro své skládačky

Témata článku: Redmi, , , , , , , , , , , Redmi Note 9 Pro, Model, Krám, Pro +, Želé, Popiska, Barva, Nena, Odlišnost, Třída