Samsung J700v: Korejec šmrncnutý Vodafonem

Reprezentativně vyhlížející low-end klame tělem. Konzervativní zájemce oslní vzhledem, ale nabídne i odpovídající funkce?

Nový Samsung J700V si adoptoval do své nabídky operátor Vodafone, a tak si na tělo umístil své logo a do nabídky položku Vodafone Live!. Novinka zdědila vzhledové geny od kolegů ze stejné stáje, nejvíc se podobá na dražšího kolegu U600. Výrobce udělal správný tah, protože vzhled posouvá telefon o třídu výš a velký podíl na tom má i osvědčená vysouvací konstrukce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klíčové vlastnosti:

  • příjemný design
  • rychlá odezva
  • podpora microSD
  • nízká cena
  • dlouhá výdrž baterie

Hlavní nedostatky:

  • horší konstrukční zpracování
  • nízké rozlišení fotoaparátu
  • nepohodlná klávesnice
  • slabý displej

Samsung J700
J700 Lowend s podprůměrným displejem o rozlišení 128 × 160 nabízí na nižší třídu nadstandardní výbavu - megapixelový fotoaparát, slot pro karty microSD, EDGE a Bluetooth. Pro poslech hudby je připraven její přehrávač a FM rádio.rozměry a hmotnost: 100 × 48 × 15 mm, 92 g
displej: 2'', aktivní TFT, 128 × 160, 65 tisíc barev
sítě: GSM (900/1 800/1 900 MHz)
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10
konekt.: jiný, Bluetooth (A2DP)
paměť: 8 MB, paměťové karty microSD
baterie: Li-Ion 800 mAh, procesor: 220 MHz
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 1 024), video (176 × 144)
57 %
(326. místo z 861)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: 3 426 Kč (Cybex)

Půvabný vzhled

Konstrukce v první fází testovaní vzbuzovala dojem kvalitního zpracovaní. Už při prvním vložení SIM karty nebylo jednoduché sundat zadní kryt bez vynaložené hrubší síly. Škoda jen, že konec testování přinesl už mírnou vůli mezi horní a spodní částí v zavřeném i vysunutém stavu. Pomocná pružina zaručuje bezproblémové vystřelení klávesnice při malém tlaku na jednu z částí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Rozměry se ustálily na hodnotách 100 × 48 × 15 mm a hmotnosti 92 g. Při vysunutí klávesnice nakyne přístroj o 4 cm na výšku. Tělo je převážně pokryto černou barvu a leštěnou šedou s kovovým efektem, která se nachází na horní části. Na pravém boku se ukryl systémový konektor pod dobře zpracovanou krytku, na levý bok se usídlilo dvojtlačítko regulace hlasitosti a slot pro paměťové karty microSD, opět pod krytkou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Chudá zadní strana obsahuje odkaz na internetové stránky výrobce. Baterie typu Li-Ion je netradičně umístěna v horní části. Při testovaní vydržela dodávat energii celý týden. Elegantní sklíčko pokrývá většinu přední strany. Daň si vybírá v podobě neustálých otisků prstů a zhoršené čitelnosti na slunci. Na zbytku prostoru se usadily dvě kontextové klávesy, čtyřsměrný kruhový ovladač s potvrzovacím středem, standardní tlačítka pro příjem a ukončení hovoru. Mezi ně se vloudilo tradiční mazací „céčko“. Funkce směrového kruhové ovladače nabízí variabilní nastavení, což bohužel neplatí pro dvě kontextové klávesy. Ta pravá urychluje vstup na zmiňované služby Vodafone Live!. Bíle podsvícení má jen klávesnice, na kontextové tlačítka zřejmě už scházely diody. Uspořit nějakou energii můžete pomocí nastavení, v jaký čas má být aktivní podsvícení. Buď vždy, v noci a nebo ve zvoleném časovém intervalu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Na záda se vešel i fotoaparát se zrcátkem. Chytré (a pro vysouvací Samsungy charakteristické) je, že je při zavřeném telefonu optika schovaná a tím chráněná proti poškození 

Útrpné psaní

Pokud rádi píšete zprávy, tak vám Samsung J700V určitě radost neudělá. Jednotlivá tlačítka tvoří společný celek. Jejich oddělení by měly zaručovat tenké gumové proužky, ale ty splývají se zbytkem klávesnice. Pokud napíšete zprávu bez překlepů, můžete si gratulovat. Tuhost tlačítek se liší v závislosti na vzdálenosti od středu: ideální je prostřední řada, ale tlačítka po stranách vyžadují silnější stisk.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pro pisálky existují lepší klávesnice

U aktivního displeje nečekejte žádné překvapení. Na dvoupalcové úhlopříčce se musíte spokojit s podprůměrným rozlišením 128 × 160 bodů a paletou barev 65 tisíc. Úvodní obrazovka umožňuje zobrazení kalendáře nebo dvou hodin s různými časovými pásmy, ale o oblíbený aktivní pohotovostní režim se nejedná.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: Samsung, , Samsung J700, Korejec, , Vystřelení, Podprůměrný displej, Prostřední řada, Rozepsaná zpráva, Sam, Příjemný design, Správný tah, Kruhový ovladač, Voda, Samsun, Internet Svět, Šmrnc,