Sony Ericsson Pureness: mobil s průhledným displejem

Designová čistota je kladena na první místo, zatímco funkce ztrácí na důležitosti. A to navzdory tomu, že Pureness patří do rodiny smartphonů Xperia.

Pokud hledáte telefon, se kterým budete středem pozornosti každého večírku, pak bych pro vás měl jeden tip. Nevšední počin designérů Sony Ericssonu nesoucí název Xperia Pureness totiž není žádný tuctový mobil, naopak. U tohoto kousku staví výrobce na první místo provedení a design, funkční výbava hraje až druhé nebo možná spíše třetí housle.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Xperia Pureness má své kouzlo, to se jí musí nechat

Pureness, neboli Čistota, zaujme průhledným monochromatickým displejem a tělem s neviditelnými tlačítky (prozradí je až podsvícení). O funkční výbavě Sony Ericsson taktně mlčí, jisté ale je, že o funkční výbavě komunikátorů rodiny Xperia si můžeme nechat zdát. Mimochodem, v pořadí druhá Xperia byla představena teprve před několika dny.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bohatou funkční výbavu ale pro tentokrát očekávat nelze

Luxus pro smetánku

Co se týče tohoto modelu, je výrobce na informace skoupý. Ve své prezentaci uvádí jen, že přístroj bude k mání v listopadu letošního roku, a to ve vybraných klíčových metropolích. Dle očekávání neuvádí ani cenu, ta ale bude jistě úměrná faktu, že jde o luxusní telefon, který může mít jen hrstka vyvolených. Design přístroje si můžete prohlédnout na krátkém propagačním videu:

A takto vypadá průhledný monochromatický displej v akci:

Na závěr ještě jednou upozorňuji, že nejde o koncept, ale že přístroj se dostane do prodeje. I když jen v omezeném množství. A co na něj říkáte vy? Pochválili byste vývojářům švédsko-japonského výrobce jejich počin?

Diskuze (16) Další článek: Samsung zbrojí na svižná data v LTE

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Son, Eri, MOBI, Mobil, TV & amp, ? Displej, Displej