Stahujte aktualizaci eRoušky pro Android. Opravuje falešné hlášky o setkání s nakaženým

Tým Chytré karantény vydal aktualizaci aplikace eRouška pro Android. Už nyní můžete z marketu Google Play stáhnout verzi 2.1.613, která upravuje citlivost na vyhodnocení kontaktu s rizikovým člověkem. Nastavení citlivosti se snížilo, aby nedocházelo k nesprávným hlášením pozitivity, neboli tzv. „planému poplachu“.

Dosud se mohlo některým uživatelům stát, že je eRouška upozornila na možné setkání s nakaženým člověkem, přitom se daný uživatel v inkriminovaném dni, který aplikace uvádí jako jediné časové vodítko, nikde v blízkosti jiných lidí nepohyboval nebo byl dokonce celý den zavřený doma.

Technologie Bluetooth, kterou eRouška k vyhodnocování blízkého kontaktu s jinými lidmi (resp. blízkosti mezi jejich telefony) využívá, funguje obvykle na vzdálenost 10 metrů. Pokud má v cestě pevné překážky, vzdálenost se zkracuje. I tak se ale například v bytových domech může stát, že aplikace „cítí“ rizikový kontakt přes zeď, ačkoli s ním člověk reálně do kontaktu vůbec nepřišel. Nové nastavení by podobné chyby mělo eliminovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Stahujte aplikaci eRouška zdarma:

Diskuze (22) Další článek: Po Uberu přichází do Brna i Bolt. Cestujícím chce nabídnout nižší ceny, řidičům vyšší výdělky

Témata článku: , , , , , , , , , Citlivost, Kontakt, Aplikace, Vyhodnocování, F +, Hláška, Pro +, Setkání, Uživatelé, Aktualizace,