Technologický zázrak a prudká facka pro Google. Huawei Watch GT vydrží dva týdny

  • Huawei nás na tiskové konferenci zahltil novinkami
  • Jednou z nich jsou kruhové chytré hodinky Watch GT
  • Mají GPS, vlastní systém a nabité vydrží až 2 týdny.

Ještě v minulé generaci hodinky od Huawei spoléhaly na platformu Wear OS od Googlu a baterie vydržela dva dny. Nové Huawei Watch GT mají vlastní hardware, vlastní software a výdrž poskočila na dva týdny! A ne, není to s podmínkou „hodinky budou ležet na stole a ani se jich nedotknete“ (podrobněji níže). Přitom zůstávají notifikace, komunikace s mobilem a halda chytrých funkcí. S dvoutýdenní výdrží bude Huawei konkurovat i zavedeným sportovním hodinkám jako jsou Garmin Fénix, přitom cena novinky je jen zlomkem ceny Fénixů...

Kruhové tělo z nerezové oceli doplňuje keramická luneta, dýnko je plastové. Hodinky jsou relativně tenké, na tloušťku mají 10,6mm, to je na poměry chytrých hodinek dobrá hodnota. Ztenčily se i rámečky, takže proti předchozímu modelu nabídnou nabídnou větší 1,39" AMOLED displej s rozlišením 454 × 454 pixelů. Myslelo se také na personalizaci, takže si můžete vybrat některý z pryžových či kožených pásků.

V prodeji už brzy

Huawei Watch GT sází zejména na sportovní aktivity, připravená je řada režimů, a tréninkových plánů. Hodinky jsou vodotěsné do 50 metrů a podporují geolokační technologie GPS, Glonass i Galileo, nechybí ani elektronický kompas, s určováním nadmořské výšky pomůže barometr.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Huawei Watch GT vypadají skvěle, už se těšíme na testování!

Vylepšen byl také integrovaný snímač tepové frekvence, nechybí měření nachozených kroků či spálených kalorií. Pro ty, kteří si s hodinkami rádi kontrolují spánkovou aktivitu jsou zde připraveny inteligentní statistiky, podle kterých jsou schopny doporučit až 200 různých vylepšení pro kvalitnější spánek. Hodinky samozřejmě umí zobrazit i notifikace z mobilu.

Díky proprietárnímu operačnímu systému (ještě minulá generace měla Android Wear) a úspornějšímu duálnímu čipu se podařilo Huawei snížit energetické nároky až o 80%. Slibuje tak na chytré hodinky nevídanou výdrž až dva týdny! To platí se zapnutým senzorem tepu a 90 minutami měřených aktivit za týden. V čistě notifikačním režimu s vypnutými senzory vydrží dokonce až 30 dní. Při sportování s aktivní GPS Watch GT zvládnou úctyhodných 22 hodin.

Hodinky umí komunikovat s chytrým telefonem s Androidem 4.4 a vyšším případně iPhony s iOS 9. Komunikace probíhá skrze Bluetooth, Wi-Fi chybí.

Huawei Watch GT jsme vyzkoušeli rovnou v Londýně na tiskové konferenci:

Huawei Watch GT budou v prodeji ve sportovním provedení s pryžovým páskem za 5 699 Kč. Za klasickou verzi s koženým páskem připlatíte snesitelných 300 Kč. Předobjednávky na českém trhu už odstartovaly a do prodeje se hodinky dostanou v první polovině listopadu, zároveň se smartphonem Huawei Mate 20 Pro.

Diskuze (39) Další článek: I tablety bývaly menší. Huawei má největší mobil na světě. Míří na hráče a má obří baterii

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , , , , , Minulá generace, Huawei Watch GT, Klasická verze, Luneta, Tréninkový plán, Pro +, Garmin Fénix, Kožený pásek,