Titul Nejošklivější telefon z veletrhu v Barceloně od nás získává...

Hodnocení designu je vždy otázkou subjektivního názoru, proto s námi nemusíte na následujících řádcích souhlasit. Na uplynulém veletrhu v Barceloně jsme mohli vidět stovky více či méně podobných a vzhledově nezajímavých smartphonů. Pár z nich ale vyčnívalo – ať už netradiční konstrukcí, nebo v tomto případě ne úplně elegantním vzhledem.

Meitu V7 je model poměrně neznámé čínské značky, která se ovšem nebojí poutat křiklavými barvami, nápadnými tvary a také spoustou fotoaparátů. Tento smartphone má rovnou tři selfie kamery, dva foťáky na zádech a k nim rovnou i dva dvojité LED blesky. V designu tušíme cosi ze základů dnes už neexistující značky Vertu. Že by podobnou inspiraci měl i samotný název – Meitu?

Přední strana se třemi výraznými kamerami a kvůli nim i obrovskému výřezu vypadá opravdu podivně, moc tomu nepomáhá ani zelená tapeta a nápadně protáhlé ikony, u nichž už jsme si podvědomě zvykli na čtvercový či kruhový tvar a cokoliv odlišného nám připadá přinejmenším zvláštní. Zadní strana je pak, jako když pejsek s kočičkou vařili dort – imitace kůže v různých barvách, drobná perforace, kovové šroubky zlaté barvy a velmi výrazný modul fotoaparátů se zlatým logem.

Nutno dodat, že po stránce výbavy na tom není Meitu V7 vůbec špatně – běží na Snapdragonu 845, obsahuje 8 + 128 GB paměti, baterii s kapacitou 3 450 mAh a 6,2palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlišením. Přední trojitý fotoaparát obsahuje senzory Sony s rozlišením 12 + 20 + 8 Mpx. Senzory 12 + 8 Mpx se opakují i na zádech. Telefon se prodává v Číně za 4 800 jüanů, což je v přepočtu asi 16 tisíc korun (bez daně).

Diskuze (16) Další článek: Vyzkoušeli jsme Google Mapy v rozšířené realitě. Navigace funguje skvěle i v Česku

Témata článku: , , , , , , , , , Full HD, Imitace, Telefon, Veletrh, Tvar, Barva, Senzor, Full HD + rozlišením, Meitu, Bar, Rozlišení