Tohle byste od Xiaomi nečekali. Hodinky TwentySeventeen jsou rafičková elegance bez baterie

Ne že by produkty Xiaomi nebyly elegantní, ale většinou je to v kombinaci s moderním designem, zato právě představené hodinky Xiaomi TwentySeventeen jsou naprostá klasika. A nejde jen o vzhled a rafičky. Tady není ani jeden integrovaný obvod, ani baterie...

Čistá mechanika, kterou pohání vahadlo a přirozený pohyb majitelovy ruky. To všechno si můžete prohlédnout v akci díky průhlednému spodnímu víčku. Ciferník chrání safírové sklo a celé pouzdro je vodotěsné do pěti atmosfér (tzn. déšť a mytí rukou hodinky zvládnou, se sprchou nebo bazénem už by mohl být problém).

Zbývá zmínit datumovku, dvě barevné varianty, které vidíte na fotkách, snadno vyměnitelné řemínky a cenu 499 Juanů. Zatím se TwentySeventeen prodávají pouze v Číně, ale později by se měly dostat i dále do světa za cenu kolem 2 500 Kč.

Podobně jako u smartphonů a všeho ostatního, Xiaomi přímo tyto hodinky nevyrábí, partnerem je tentokrát čínská firma Shenzhen Micro-intelligence Co. Ltd.

Aktualizováno: Bystrý čtenář postřehl, že strojek vestavěný  do TwentySeventeen se běžně dává do základních automatických hodinek, jedním příkladem za všechny jsou hodinky Fossil Townsman Automatic. Strojek je spolehlivý a nenáročný, kinetická energie se ukládá do pružiny, která hodinky udrží v běhu dva dny, i když je nenosíte. Výhodou oproti obvyklé konkurenci je, že tento strojek je možné ručně natáhnout. Nevýhodou je, že je strojek poměrně masivní, Xiaomi udává tlušťku hodinek 11 mm.

Xiaomi TwentySeventeen v detailu a pohybu:

Zdroj: Youpin via Gizmochina.com

Diskuze (28) Další článek: Zneužíváte rodinné Spotify s přáteli? Pak vás možná čekají problémy

Témata článku: Xiaomi, , , , , Čínská firma, #Xiaomi, Moderní design, Integrovaný obvod, Safírové sklo, Celé pouzdro, NEC, Pohyb, Barevná varianta, Řemínek, Vyměnitelný řemínek, Ica, The Times, Mytí rukou, Youpin,