Tohle rozčísne nudu. Máme pro vás dva šťavnaté úniky informací přímo z Applu

V pondělí startuje doposud největší vývojářská konference WWDC 2020, kde má Apple představit softwarové novinky, ale zřejmě dojde i na hardware. Na veřejnost unikly fotografie bezdrátové nabíječky AirPower. Tu původní Apple zrušil loni na jaře, ale už několik měsíců se špitá o tom, že se nakonec povedlo a možná se dočká premiéry právě na WWDC.

Překvapivá je také zpráva o systému iOS. Leaker Jon Prosser tvrdí, že Apple hodlá po mnoha letech změnit jeho název. Vrátí se k původnímu označení iPhoneOS, který Apple používal do roku 2010. Ačkoliv je změna názvu poměrně překvapivá, v rámci celého portfolia by dávala smysl, obzvlášť v kontextu loni představeného iPadOS.

Významné změny nás zřejmě čekají i stran počítačů, které rovněž úzce souvisí s telefony. Apple by měl oznámmit první MacBook s ARM procesorem vlastní výroby. Do prodeje však půjde až v roce 2021. Apple dosud procesory ARM používal jen u mobilních telefonů a tabletů. Jakmile se přidají i počítače, Apple získá ještě větší nezávislost na Intelu.

Zdroj: Jon Prosser (1, 2), Bloomberg

Diskuze (46) Další článek: Aplikace Můj vlak přinese snazší nákup jízdenek a lepší informace o cestě

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , Telefon, Změna názvu, Počítač, Prosser, Bloomberg, T-Business, Pro +, Procesor, Nuda, MacBook, Únik informací,