TomTom představil navigaci pro Fiat Punto Evo

TomTom ve spolupráci s Fiatem představil navigační řešení Blue&Me pro nový Fiat Punto Evo. Navigace TomTom zasazená do elegantního držáku spolupracuje s některými funkcemi vozu jako například eco:Drive. Automobilka se ve spolupráci s výrobcem navigace snaží o výchovu řidičů šetrných k životnímu prostředí. Po modelu Punto Evo se navigačního řešení Blue&Me dočkají i další vozy italského výrobce.


Navigace TomTom si našla cestu i do vozů Fiat

Fiat není první automobilkou, se kterou TomTom navázal spolupráci. Na letošním autosalonu v Ženevě poodhalil podrobnosti spolupráce s automobilkou Renault. V současné době si lze objednat integrovanou navigaci například k modelu Mégane Grand Tour za 13 700 Kč. Podobným směrem jde s jinými výrobci automobilů třeba i Garmin. česká Škoda Auto zase jako dokoupitelnou výbavu nabízí přenosnou navigaci Mio s držákem na míru připraveným pro palubní desku.


V Renaultu na rozdíl od Fiatu nelze navigaci vyjmout

Spolupráci automobilek a výrobců navigací chválíme. Klasické palubní navigace nejsou často dostupné pro vozy nižších tříd, nemluvě o vysokých cenách. Za řešení TomTomu si ve srovnání s oddělenou navigací sice připlatíte, přidaná hodnota však rozdíl vyváží.

Diskuze (4) Další článek: Samsung S3650 Corby: moderní dotykáč za nízkou cenu (preview)

Témata článku: , F +, Pro +, Tom, EVO, Škoda Auto, První auto, Podobný směr, Pře