TomTom testuje internetový plánovač cest (oživeno)

TomTom chystá na adrese routes.tomtom.com internetovou mapovou aplikaci zaměřenou na plánování cest. Zdá se ale, že přístup je umožněn pouze vybraným uživatelům TomTomu, asi je na pozvánky. Alespoň já jsem nebyl úspěšný ani s jedním ze svých uživatelských účtů, dočkal jsem se jen slibu, že se mi TomTom někdy ozve. Případně záleží na zemi registrace.

Plánovač TomTomu se od jiných podobných aplikací bude lišit službami známými z navigací této značky. Mapy obsahují změny zanesené v systému Map Share, plánují trasu s ohledem na denní dobu jako technologie IQ Routes. Ve vybraných zemích se zobrazují i dopravní informace.

Oživeno 4. prosince: TomTom dnes vydal tiskovou zprávu s ukázkou prostředí Route Planneru:


Tisková zpráva

TomTom představuje online plánovač tras Route Planner

Reálné a historické dopravní informace umožňují uživatelům efektivně plánovat své cesty s předstihem.

Praha, 4. prosince 2008 – TomTom, přední světový poskytovatel navigačních řešení, představil nový plánovač tras, jenž je přístupný na adrese http://routes.tomtom.com. Bezplatný webový plánovač tras umožňuje uživatelům snadno si naplánovat cestu předem a dozvědět se přesné cestovní a příjezdové časy ještě před tím, než se vydají na cestu. V plánovači jsou navíc zahrnuty veškeré znalosti a zkušenosti firmy TomTom s plánováním těch nejlepších tras. V první fázi bude online plánovač tras TomTom dostupný pouze pro vybranou skupinu uživatelů, kteří se zúčastní testovacího BETA programu, jenž bude zahájen tento týden.

Online Route Planner TomTom jako první na světě poskytuje uživatelům možnost plánování „door-to-door“ (od dveří ke dveřím) pro jakoukoli adresu, přičemž zohledňuje reálné i historické informace o dopravní situaci v průběhu dne. Nástroj využívá unikátní dynamické dopravní informace (prostřednictvím HD Traffic™*) stejně jako 500 miliard historicky naměřených rychlostí na silnicích po celém světě (prostřednictvím IQ Routes™). To umožňuje uživatelům předem si naplánovat trasu na základě skutečných faktů namísto pouhých odhadů, což se projevuje ve velmi přesných předpovědích cestovních časů. Do plánovače tras jsou navíc pravidelně nahrávány mapové korekce vytvořené uživateli TomTom prostřednictvím služby Map Share™, takže uživatelé mají přístup k nejpřesnějším trasám založeným na nejnovějších mapových informacích.

„Uvedení online plánovače tras značí důležitý krok v naší strategii, která usiluje o zpřístupnění našich navigačních služeb všem uživatelům bez ohledu na platformu, kterou používají,“ vysvětluje Harold Goddijn, Chief Executive Officer, TomTom. “I uživatelé, kteří navigační přístroj nevlastní, mohou předtím, než se vydají na cestu,  využívat našeho kvalitního plánování tras. To jim dává možnost naplánovat si svůj den lépe než kdykoli v minulosti.“

V závislosti na úspěchu a ohlasu na BETA program bude online Route Planner postupně zpřístupňován uživatelům z celého světa. Plánovač tras je v současnosti dostupný v šesti jazycích, mezi něž patří holandština, angličtina, francouzština, němčina, italština a španělština.

* Online plánovač tras bude využívat technologii HD Traffic v Nizozemsku, Francii, Německu, Švýcarsku a Velké Británii. V ostatních zemích bude dopravní servis TomTom (založený na GPRS a TMC) zahrnut v závislosti na dostupnosti.

Diskuze (10) Další článek: Zvýhodněné telefony s předplacenkami také u O2

Témata článku: , , Tom, Vybraný uživatel, Nový plán, Důležitý krok, PLA, Skutečný fakt, Plán, Plánovač, Test