Vernee X: čtyři fotoaparáty, Dual SIM a 6 200 mAh baterie v čínském podání

Čínská společnost Vernee je na trhu teprve krátce. První smartphone, Verne Apollo, jsme zaregistrovali až v březnu loňského roku. Firma byla o pár měsíců dříve založena společností, která původně jako OEM dodavatel vyráběla smartphony pro jinou čínskou značku. A protože Vernee Apollo mělo vzhledově hodně blízko k Mate 8, máme za to, že firma dříve produktovala telefony pro Huawei.

Značka Vernee tu a tam nabídne zajímavý smartphone, a jeden z těchto modelů si dnes ukážeme. Novinka se jmenuje Vernee X a vsází na bezrámečkový 6" displej s rozlišením Full HD+. Displej má poměr stran 18:9 a zabírá 83,8 % přední strany. Novinka běží na osmijádrovém MediaTeku střední třídy Helio P23 se 6GB RAM. Interní úložiště bude 128GB, a pokud si do telefonu nevložíte microSD kartu, můžete druhou pozici využít pro druhou SIM kartu.

Telefon je vyroben z kovu, na zadní straně najdeme duální fotoaparát (16 Mpx + 5 Mpx) a čtečku otisků prstů. Nad displejem je umístěna duální selfie kamerka (13 Mpx a 5 Mpx), Vernee X podporuje i odemykání obličejem, a již podle názvu telefonu je zřejmé, kde se tentokrát inspirovalo... Podle vyjádření společnosti trvá odemknutí obličejem (Face ID) 0,2 vteřiny a je k němu využívána jedna ze selfie kamerek. V rámci konektivity nechybí LTE ani VoLTE, energii dodává nevyměnitelná 6 200mAh baterie, kterou lze nabít zrychleně technologií MediaTek PumpExpress.

Krátké představení bezrámečkového Vernee X:

Baterii nabíjíte přes USB-C konektor na spodní hraně, který je umístěn uprostřed dvojice reproduktorů. Poměrně zajímavá je i koncová cena, Vernee X s Androidem 7.1 lze objednat z Gearbest v černé nebo modré za 280 dolarů (zhruba 6 tisíc Kč). Poměr cena/výkon tedy vypadá hodně zajímavě.

Zdroj Vernee.cc

Diskuze (11) Další článek: Za den se podíváme na smartphone v průměru 65krát. A budeme prý vytvářet obsah v AR, tvrdí Deloitte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Usb-c konektor, Telefon, Zajímavý smartphone, Full HD, Kamerka, Interní úložiště, Přední strana, Dolar, Gearbest, Rozlišení full, První smartphone, Dual Sim,