Vodafone spustil Business e-mail plus

Vodafone právě představil novou službu s názvem Business e-mail plus. Ta umožňuje zákazníkům pohodlné ovládání firemních a internetových emailových schránek, kalendářů i telefonních kontaktů přímo z mobilu, se stejnou aktuálností jako na počítači.

Stačí Symbian

Právě proběhla tisková konference, na které Vodafone představil očekávanou službu pro pohodlnou a zejména aktuální správu e-mailových účtů, kontaktů a kalendáře pomocí mobilního telefonu. Na rozdíl od klasických vestavěných nebo doinstalovaných e-mailových klientů obdržíte při využívání služby Business e-mail plus novou elektronickou zprávu stejně rychle jako na počítači. Není potřeba nastavovat intervaly stahování nebo kontrolovat schránku pošty ručně, Business e-mail využívá nepřetržité synchronizace dat.

Nová služba je založena na technologii firmy Visto, díky níž je možné Business e-mail používat na běžných chytrých mobilních telefonech se Symbianem. Aktuálně jsou v nabídce operátora čtyři takoví adepti, konkrétně Nokia 9300, Nokia E61, Nokia N70 a Sony Ericsson M600i. Do konce roku slibuje operátor další telefony, na kterých bude možné službu používat.

Business e-mail plus umožňuje uživateli pracovat s daty uloženými ve firemní (MS Outlook aj.) nebo internetové (Seznam.cz aj.) emailové schránce přímo v jeho mobilním telefonu. Díky nepřetržité synchronizaci dat umístěných v emailové schránce s daty v mobilním telefonu mohou zákazníci okamžitě číst a psát e-maily, odpovídat na ně a mazat je, přijímat a přikládat přílohy elektronické pošty. Součástí služby je i nepřetržitý přístup ke kontaktům a událostem kalendáře, včetně jejich synchronizace. Jakoukoli položku z výše vyjmenovaných ve svém mobilu změníte, její úprava proběhne v reálném čase také na počítači uživatele a naopak.

Za kolik a kde?

Aktivace služby Business e-mail plus je zdarma (místa a způsoby aktivace najdete níže), operátor připravil podpůrnou kampaň, v rámci které si můžete novinku vyzkoušet na dva měsíce bez placení paušálu, účtují se pouze přenesená data v rámci datového tarifu zákazníka. Po uplynutí dvou měsíců od sjednání služby činí měsíční paušál 200 Kč bez DPH (238 Kč s DPH).

Abyste si novou službu mohli aktivovat, není potřeba podpis zákaznické smlouvy. Stávající zákazníci si mohou službu Business e-mail plus aktivovat v Hlasové nebo v Internetové samoobsluze, noví zákazníci na čísle Vodafone firemního prodeje 800 77 77 00, v některé z prodejen operátora, nebo v eShopu na www.vodafone.cz. Tato služba není jediná svého druhu na českém trhu, podobné řešení už praktikují Eurotel se svým Office Connectorem i T-Mobile se službou BlackBerry.

Diskuze (24) Další článek: Nokia N73 a Sony Ericsson K800i fotí stejně kvalitně

Témata článku: , , , Nokia 9300, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia N70, Nokia N70 Music Edition, Sony Ericsson M600i, Voda, SPU, Plus, E Plus, Business, Rok slibů, Buš,