Xiaomi má chytré zpětné zrcátko do auta. Integruje neskutečnou sbírku funkcí

Chytré zpětné zrcátko Xiaomi 70 Steps Smart Rearview Mirror je výsledkem crowdfundingové kampaně a prý integruje všechny hlavní potřeby, které řidiči mají.

Nepřekáží výhledu z vozu, v zaparkovaném autě je nenápadné, uživatelské prostředí je jednoduché a uzpůsobené tak, aby co nejméně rušilo za jízdy, přitom si zachovává původní funkci zpětného zrcátka. Integrovaná GPS pohlídá maximální dovolenou rychlost, napojení na senzory pomůže s parkováním a silným trumfem je integrace kamery pro zachycení krizových situací v provozu (1080p, 30fps).

Advanced Driver Assistance System slibuje upozornit na riziko havárie, přejetí dvojité plné čáry, pohlídá auto schované ve „slepém úhlu“ a v koloně vás upozorní, že se vozidlo před vámi dalo do pohybu. Integrovaná Wi-Fi poslouží pro real-time přenos videa do aplikace ve smartphonu, opačným směrem může „téct“ hudba, ovládání je v přehledné formě na displeji zrcátka. Samozřejmostí je zobrazení navigace, nebo přijímání hovorů, Smart Rearview Mirror poslouží jako handsfree, má mikrofon i reproduktor.

S tímhle videem šlo Xiaomi do crowdfundingové kampaně:

Instalace je jednoduchá, prostě jej připevníte na původní zrcátko. Komplikací bude snad jen nutnost přivést napájecí kabel. O operačním systému nevíme mnoho, jen že mu výrobce říká YunOS. Xiaomi 70 Steps Smart Rearview Mirror stojí 255 dolarů, což je cena rozhodně zajímavá, ale v tomto případě bych se trochu obával lokalizace do angličtiny (natož češtiny).

Xiaomi 70 Steps Smart Rearview Mirror ve zkratce

  • rozměry a hmotnost: 304 × 76 × 40mm, 393 g
  • čipset: MediaTek MT8665, frekvence 1,5 GHz
  • integrovaná kamera: senzor OmniVision OV2718 o rozměrech 1/2,9", světelnost f/1,8, objektiv se šesti skleněnými čočkami, úhel záběru 160°, záznam 1080p při 30fps, ukládání na paměťovou kartu microSD
  • konektivita: Bluetooth 4.0 BLE, Wi-Fi (a/b/g/n), 2G/3G/4G
  • displej: IPS o úhlopříčce 8,88",  rozlišení 1920 × 480 pixelů
  • provozní teplota: -20 až 70°C
  • lokalizace: GPS/ GLONASS
  • další: FM rádio, gyroskop, akcelerometr
  • baterie: Li-Pol 370 mAh

Jak se takové chytré zrcátko instaluje:

Diskuze (27) Další článek: O2 zlevnilo většinu starších iPhonů. Nejmenší model SE je za 9 tisíc

Témata článku: , , , , , , , #Xiaomi, Chytré, F +, Havárie, Krizová situace, Paměťová karta, Kolon, Krizový, Driver, Konektivita Bluetooth, Silný trumf, Operační systém, Integrované GPS, Lokalizace, OmniVision, Původní funkce, Dolar, Skleněná čočka,