Xiaomi Mi Mix 2S mezi elitou. Fotí stejně dobře jako iPhone X

Nedávno představený bezrámečkový smartphone Xiaomi Mi Mix 2S se může porovnávat se smartphonovou špičkou také v oblasti fotoaparátu. Známý portál na testování fotoaparátů ve smartphonech DxOMark Mobile si vzal tentokrát na mušku novinku čínské značky a výsledek je více než slušný.

V celkovém skóre, které kombinuje výsledky statického fotografování i natáčení videa, získal Mi Mix 2S dohromady 97 bodů, což jej staví po bok smartphonů Apple iPhone X a Huawei Mate 10 Pro, které jsou považovány za fotografickou špičku. Před Xiaomi zůstal pouze Pixel 2, nový Galaxy S9+ a premianti Huawei P20 a P20 Pro.

DxOMark chválí zejména kvalitní systém fázové detekce u autofokusu a dobrý poměr ostrosti snímků proti vyhlazování šumu. Dobře si duální fotoaparát Mi Mixu 2S dokáže poradit i ve zhoršených světelných podmínkách. Uspokojivě test hodnotí funkci HDR – dynamický rozsah je u některých konkurentů lepší – a jako přínos vidí i duální fotoaparát s tvorbou snímků s rozostřeným pozadím (bokeh). U videa zabodovala elektronická stabilizace.

Mi Mix 2S je aktuální vlajkovou lodí Xiaomi:

Diskuze (5) Další článek: Herní smartphony jsou v módě. Nubia brzy ukáže svou novinku Red Magic

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , Xiaomi Mi Mix 2S, Dobrý poměr, Jak, Gallery, Kvalitní systém, Rozostřené pozadí, Čínská značka, #Xiaomi, Fázová detekce, Celkové skóre, Elektronická stabilizace, Smartphonová špička, Elita, F +, Premiant, Známý portál, Dynamický rozsah,