Za domácí ceny můžete volat i v Karibiku. Podívejte se na turistické ráje, které patří do EU

  • I velmi atraktivní kousky Afriky, jižní Ameriky a Karibiku patří do EU
  • To znamená, že i odtud voláte za domácí ceny
  • Martinik, Madeira, Guadeloupe, Azory, Kanáry a další

Díky roamingové regulaci EU můžeme v unijních zemích používat svůj telefon tak, jak jsme zvyklí doma v ČR. To už z MobilManie určitě víte, možná ale nevíte, že se na světě najdou místa, která mají například status zámořského departmentu a patří k Francii. Těch je nejvíc, nacházejí se jednak v Karibiku v souostroví Malé Antily a za druhé v Indickém oceánu poblíž Madagaskaru.

Jedná se o ostrovy Martinik, Guadeloupe a Svatý Martin, ty se nachází zhruba 600 km severně od Jižní Ameriky a 600 km východně od Dominikánské republiky. Ostrovy Réunion a Mayotte pak leží poblíž Madagaskaru. Pokud byste se tam náhodou chystali, pak vězte, že se tam mluví francouzsky, nejlepší je vyrazit tam v zimě a platí se tam eurem.

Mezi další exotické destinace, kde si zavoláte za domácí sazbu patří souostroví Madeira, které náleží Portugalsku (580 km západně od Maroka) a Azory (1 500 km západně od Portugalska). Každý jistě slyšel o Kanárských ostrovech, ty jsou autonomním společenstvím Španělka. Ke Španělsku náleží ještě dvě enklávy na pobřeží Afriky sousedící s Marokem – Ceuta a Melilla. V jižní Americe leží Francouzská Guyana.

Klepněte pro větší obrázek

Na seznam exotických destinací, který sestavili operátoři (APMS), se vešel i Gibraltar, což je „kus skály“ na jihu Pyrenejského poloostrova sousedící se Španělskem, který se roku 1830 stal britskou kolonií.

A hezký paradox do kontrastu, aneb 1 MB uprostřed Evropy za 252 Kč:

Diskuze (24) Další článek: Toto mají být „finální“ specifikace chystaného Samsungu Galaxy Note 8

Témata článku: , , , , , , , Theater, Martini, Kanárské ostrovy, Kter, Mayotte, Gibraltar, Evropa, MobilManie, Destinace, GiB, Atraktivní kousek, Španělsko, Azory, Guyana, Afrika, Amerika, Indický oceán, Ráj