Živé zpravodajství: Eurotel představuje nové služby

Eurotel na své tiskové konferenci představil nové služby. Potvrdily se naše informace o doplňkových balíčcích Top, novinky se ale týkají také služeb pro mobilní datové přenosy.

Hlavní novinkou, kvůli které Eurotel dnes pořádá svoji tiskovou konferenci, jsou nové doplňkové balíčky ze série Top. Po balíčku Top Víkend, který za 183 Kč měsíčně nabídl volné víkendové minuty, SMS a MMS, bude od 1. února v nabídce operátora několik dalších balíčků za stejnou cenu.

  • Eurotel Top Minuty: zakoupením balíčku zdvojnásobíte počet volných minut ve svém tarifu. S nejvyšším tarifem lze tak získat až 1 200 volných minut do všech sítí v České republice.
  • Eurotel Top SMS: získáte 200 textových zpráv do všech sítí. Vzhledem k běžné ceně za SMS je výhoda tohoto balíčku zřejmá i bez dlouhého počítání.
  • Eurotel Top Noc: balíček nabídne 150 volných minut mimo špičku (19.00 až 7.00) pro volání do Eurotelu nebo do pevné sítě.
  • Eurotel Top Pevná: získáte 150 volných minut pro volání na pevnou linku bez časového omezení.

Jednotlivé balíčky se dají kombinovat, ale stejnou službu není možné přikoupit dvakrát k jednomu číslu. Nabídku Eurotel Top Minuty lze využít do 30. dubna 2004, u ostatních balíčků není nabídka časově omezena. Aktivace je bezplatná a lze ji provést pomocí SMS, službou Konverzant nebo Eurotel Assistant, ve značkových prodejnách a u autorizovaných dealerů.

Z tiskové zprávy citujeme: „V reakci na velký zájem zákazníků o službu Eurotel Top Víkend nyní představujeme další Top balíčky. Obsah jednotlivých balíčků se liší tak, aby splňovaly požadavky rozdílných skupin zákazníků,“ říká Garrison Macri, výkonný ředitel marketingu Eurotelu.

Další novinkou je prodloužení možnosti získat akční cenu za paušální datový tarif Eurotel Data Nonstop. Přestože akce měla skončit už posledního ledna, lze Data Nonstop za měsíční paušál 792 Kč získat až do konce března. Nezapomeňte ale, že tato cena platí jen do června, poté se paušál zvyšuje na standardních 1 219 Kč.

Celou tiskovou zprávu najdete v samostatném článku.

Tisková konference

10.42 - Začala tisková konference, prezentace se za Eurotel účastní:

  • Garrison Macri, výkonný ředitel marketingu
  • Diana Dobálová, tisková mluvčí
  • Helena Čomorová, marketingová ředitelka pro segment rezidenčních zákazníků
  • Michal Knor, marketingový ředitel pro segment firemních zákazníků

Garrison Macri začíná mluvit o marketingové strategii Eurotelu a o životě zákazníka Eurotelu. Upozorňuje, že Eurotel má přes čtyři miliony zákazníků a je největším telekomunikačním operátorem na českém trhu. Marketingový ředitel připomíná několik zásadních služeb minulého roku, které zaznamenaly u zákazníků velký ohlas: registr zmeškaných hovorů, služba Duet, Top Víkend, VPN Nonstop, Tandem, Go Special.

Macri dále zmiňuje tarif Eurotel Data Nonstop a WiFi Jet. Co se týče zábavy, očekává se rozvoj obsahových služeb, úspěch mělo vánoční vyzvánění, tóny, ikony, MMS pohlednice, Pán Prstenů apod.

Mobilní internet: počet uživatelů roste u Eurotelu rychleji než u T-Mobilu, 57 % uživatelů tarifu Eurotel Data Nonstop jsou noví zákazníci. Většina nových zákazníků u tohoto tarifu využila více než polovinu volných minut. Garrison Macri dále připomíná, že Eurotel má největší počet roamingových partnerů pro GPRS - 75 sítí v 48 zemích.

10.54 - Slova se ujímá Helena Čomorová, marketingová ředitelka pro segment běžných zákazníků. Upozorňuje na výhody jednotlivých balíčků, o kterých píšeme v úvodu tohoto článku.

Eurotel nabízí pět Top balíčků, které je možné přidat k paušálnímu tarifu a získat tak velmi výhodné ceny za služby. Balíčky mají jednotnou cenu 183 Kč. Mohou si je aktivovat všichni zákazníci se standardním paušálním tarifem, výjimkou je balíček Top Minuty, který nelze používat s tarify Individual a Tandem.  Aktivace a deaktivace služby je zdarma, využití není podmíněno uzavřením smlouvy na 24 měsíců.

Eurotel prezentuje podobu televizní kampaně na Top balíčky. Reklamy jsou jednoduché a úderné. Například v případě balíčku Top Pevná se několik běžných telefonů (s ciferníkem) poskládá do tvaru mobilu. Stejné je to i s balíčkem Top SMS - zde se do tvaru mobilu poskládají různá písmenka.

Další výhody Top balíčků:

  • volání na pevnou linku za 1 Kč (bez DPH)
  • volání v síti Eurotel na pevnou linku po 19. hodině večer a před 7. hodinou ranní za 1 Kč (bez DPH)
  • zasílání SMS za 0,75 Kč (bez DPH)
  • dvojnásobný počet volných minut

Otázky a odpovědi

Jak je to s převodem neprovolaných minut do dalšího měsíce?

Volné minuty u balíčků nejsou převoditelné.

Jakým způsobem se odečítají volné minuty. Stejně jako u balíčku Top Víkend, tedy nejprve volné minuty u paušálu a až poté u balíčku?

Volné minuty se nejprve odečítají z původního paušálu.

U balíčku Top Noc je pevně nastavena doba mimo špičku od 19 hodin do 7 hodin ve všední dny. U tarifu Relax ale doba mimo špičku začíná už v 16:00.

Volné minuty se čerpají zvlášť pro Relax a zvlášť pro balíčky (viz otázka výše).

Co když si zákazník pořídí tarif Business a balíček Volné minuty (získá 600 minut) a poté přejde
na nižší tarif (například Relax). Zůstanou mu?

Michal Knor, marketingový ředitel pro firemní zákazníky, na tuto záludnou otázku nedokázal odpovědět. Teoreticky to prý možné je.

Proč nejsou volné minuty u Top Noc do všech sítí?

Garrison Macri tvrdí, že nabídka je štědrá i tak.

Čekají nás v budoucnu ještě nějaké další balíčky?

Podle Heleny Čomorové to není vyloučeno, je možné, že se objeví balíček s volnými minutami pouze do mobilních sítí.

Kolik zákazníků využívá paušální tarif Eurotel Data Nonstop?

Ke konci roku 2003 to bylo 32 tisíc zákazníků.

Týká se časové pásmo "mimo špičku" u balíčku Top Noc také víkendů a svátků?

U balíčku Top Noc jde pouze o všední dny, na víkendy je zde Top Víkend.


11.30: Konec tiskové konference
Diskuze (72) Další článek: Nový Philips 855 - placaté véčko

Témata článku: , , , Euro, Zpravodajství, Nov, Euro &, Pře