Zpětné zrcátko od Lamaxu je krásný gadget. Má záznamové kamery, displej a slyší na hlasové povely

Lamax S9 Dual je chytré zpětné zrcátko do auta, které přicvaknete na vaše původní. Zvenku vypadá nenápadně, takže jej nemusíte pokaždé odnášet z vozu, přitom skrývá řadu vychytávek. Zamrzí snad jen vyšší cena.

Primární určení autokamery Lamax S9 Dual je zřejmé – pořízení důkazního materiálu v případě autonehody. Toto řešení však nahradí i zpětné zrcátko. Jeho plocha je dotyková poslouží i jako displej, který ukáže, co kamera aktuálně zabírá. Obrazovka o úhlopříčce 9,66" však lze vypnout a chová se pak jako obyčejné zpětné zrcátko.

Pro představu o kvalitě záznamu obou kamer:

Součástí systému je i snímač sledující situaci za autem. Přední kamera nabídne úhel snímající 150 stupňů, který pokryje i sousední pruhy, případně chodník či krajnici. Zadní snímá 130stupňový úhel. Autokamera podporuje hlasové ovládání, rozezná 12 povelů v angličtině. Stačí říct „Lamax, photo“ a zrcátko uloží fotky z obou kamer. Jiný povel zamkne právě pořizovaný záznam před vymazáním atd.

Kamera se automaticky zapne, jakmile nastartujete, obsahuje databázi rychlostních radarů ve 37 zemích, zaznamenávají se i údaje o rychlosti, poloze a času. Nechybí Wi-Fi ke komunikaci s chytrým telefonem, záznamy se přenáší do mobilní aplikace, kde je lze přehrávat a upravovat. Smartphone lze také využít jako dálkové ovládání.

Rozlišení obou kamer je Full HD při 30fps ve formátu MOV (komprese H.264), fotky mají 2 Mpx. Mezi další funkce patří parkovací režim, G-senzor, záznam do smyčky, ochrana souborů, nastavitelný jas displeje, nastavení expozice, nastavení jednotek rychlosti a kamera je vybavena i vestavěným mikrofonem.

Přítomna je také podpora technologií LDWS nebo FCWS, které vás upozorní, když nečekaně vybočíte ze svého pruhu, případně vám pomůže dodržet bezpečnou vzdálenost od vozidel před vámi. Autokamera Lamax S9 Dual je již k dispozici za cenu 6 890 Kč. Kupovat můžete přímo na webu výrobce.

Diskuze (14) Další článek: Zlatý iPhone od Escobara. Podvod schovaný za prsa, modelky, youtubery a slavné jméno

Témata článku: , , , , , , Povel, Zrcátko, Hlasový povel, Záznam, Lamax, Krásný, Součást systému, Kamera, ? Displej, Zpětné zrcátko, LAMA, Displej,