Coolpad chce být výrobcem rodinné elektroniky. Začíná s hodinkami pro děti

Vzpomínáte na značku Coolpad? Ta ještě před dvěma lety věřila, že prorazí v Evropě s levnými androidovými smartphony. Nekompatibilita s některými LTE pásmy, nedoladěný software a další problémy ale způsobily, že se smartphony této čínské značky neuchytily a postupně z trhu zmizely. Nyní to Coolpad zkouší znovu, tentokrát jako značka orientovaná na chytrou elektroniku určenou pro celou rodinu.

Na uplynulém veletrhu CES 2019 v Las Vegas se Coolpad prezentoval prvním produktem z nové řady – chytrými hodinkami Coolpad Dyno, které jsou určeny na nošení dětem a rodiče je na dálku mohou spravovat pomocí aplikaci ve smartphonu. Hodinky se začnou prodávat začátkem února ve Spojených státech a Kanadě za zhruba 150 dolarů.

Hodinky jsou vybaveny LTE eSIM kartou, proto je jejich použití vázáno na konkrétní trh a daného operátora. Díky této konektivitě a vestavěné GPS mohou rodiče v reálném čase kontrolovat, kde se jejich dítě nachází a přímo přes hodinky mu zavolat nebo poslat textovou zprávu. V případě nouze může ratolest zavolat na číslo přiřazené tísňovému SOS tlačítku.

Hodinky Dyno jsou odolné proti vodě a prachu podle stupně krytí IP65. Zařízení pohání hodinková hardwarová platforma Snapdragon Wear 2100, vestavěná baterie má slušnou kapacitu 605 mAh, která má vystačit na 2,5 dne používání bez nabíječky.

Váš názor Další článek: Apple začal prodávat kryt s baterií a nabíjecí cívkou. Jeho cena vás pobaví

Témata článku: Coolpad, , , , , , , , , Nová řada, Nedoladěný software, První produkt, Textová zpráva, Vestavěná baterie, Značka coolpad, Pro +, Reálný čas, Rodiče, Čínská značka, Dolar, Evropa, Dítě, Vestavěná GPS, Celá rodina, Las Vegas,