DUBL Drive je unikát. Tahle aplikace přemění iPhone v palubní kameru

Možnost natáčet z přední a zadní kamery zároveň přišla loni se systémem iOS 13, ale dostaly ji jen iPhony 11 a generace XS. První aplikace, která si funkci osvojila, byla DUBL (zdarma pro iOS). Ta je ale hodně jednoduchá, kdežto čerstvě vydaná DUBL Drive (zdarma pro iOS) je o krok dál.

Aplikace k obrazu z přední a zadní kamery přidává okno s aktuální polohou a rychlostí v Apple mapách. Nabízí se tak využití jako palubní kamera do auta. Tuhle myšlenku podporuje i fakt, že záznam lze spustit v případě, kdy senzory detekují náhlé brzdění nebo dokonce náraz. Nebo můžete natáčet průběžně, starší záznamy se automaticky odmazávají. Další využití se najde i při sportu, turistice, tuhle appku si jistě užijou i cestovní blogeři a instagrammeři.

DUBL Drive je sice ke stažení zdarma, ale funguje jen 7 dní, pak musíte platit měsíční (59 Kč) nebo roční (429 Kč) předplatné. Rozhraní je jednoduché a prakticky nabízí jen možnost přeskládat si zobrazení jednotlivých polí. V nastavení pak lze vypnout zobrazení mapy, zakázat nahrávání audia, nebo vypnout automatické ukládání zachyceného záznamu.

Diskuze (9) Další článek: Xiaomi Amazfit X: Nádherný náramek se zahnutým displejem míří na Indiegogo

Témata článku: , , , , , Zobrazení, Zadní kamera, Záznam, Unikát, Aplikace, Kamera,