Facebook aktualizoval appku. Nově si řekne o půl gigabajtu, přitom neuvidíte jedinou změnu

Facebook vydává aktualizace pro jeho mobilní aplikaci v pravidelných intervalech. Ta poslední pro Apple iOS nese označení 189.0 a v seznamu novinek uvádí pouze „zlepšení rychlosti a spolehlivosti“. Ani po spuštění aplikace nejsou vidět rozdíly, přesto si aplikace řekne o masivních 516 MB. 

Ještě minulá verze udávala, že v zařízení zabírá 296 MB. Tento údaj po aktualizaci poskočil na 318 MB, ale přibyla k němu položka „Dokumenty a data“ s dalšími 260 MB. Aktualizace deklaruje celkem 515,9 MB, ale neznamená to, že by tento prostor hned po instalaci opravdu zabrala, reálný růst je tedy jen 24 MB.

Mobilní aplikace si na kapacitu úložiště v zařízení kladou stále větší a větší nároky. Jak přibývají aktualizace a rozšiřují se funkce, roste i jejich datový objem. V případě platformy Android alespoň můžete sáhnout po Lite verzích aplikací, a to jak Facebooku tak jeho Messengeru. Kdy se tak dočkají i uživatelé iPhonů a iPadů není známo.

Diskuze (17) Další článek: Kolik dní musí průměrný Čech pracovat na iPhone XS a pro koho je jablko za hubičku?

Témata článku: , , , , , , Apple IOS, Datový objem, Aplikace, F +, Facebook Lite, Aktualizace, Interval, Lite verze, Velký nárok, Minulá verze, Pravidelný interval, Jediná změna,