Facebook vrátí Messenger do hlavní aplikace. Má to zajímavý důvod

Facebook a Messenger dnes známe jako dvě samostatné aplikace, ale nebylo to tak vždycky. Messenger dostal vlastní appku v roce 2011, možnost posílat zprávy z mobilního Facebooku však zmizela až v roce 2014. Teď se má vrátit. Naznačuje to testovací aplikace, kterou popisuje hongkongská specialistka Jane Manchun Wong (@wongmjane).

Na hlavní straně nového mobilního Facebooku v připravovaném bílém designu je v pravém horním rohu známé logo Messengeru. Nespustí však sesterskou aplikaci, pouze otevře sekci Chats (v češtině pravděpodobně Zprávy). Neopustíte tedy hlavní aplikaci a můžete psát. Až kvůli pokročilým funkcím budete muset do samostatného Messengeru – volání, sdílení polohy, hraní her...

Proč Facebook „odvolává, co už jednou odvolal“? Důvod je zřejmý – dlouho plánované sloučení všech velkých chatovacích platforem, které firma vlastní, pod jednu střechu. Jde o Messenger, WhatsApp a Instagram. Zřejmě proto se sekce v testovací verzi aplikace Facebook jmenuje Chat a nikoliv Messenger. Pravděpodobně se v ní budou chronologicky řadit konverzace bez ohledu na to, zda je protějšek na Messengeru, WhatsAppu, nebo Instagramu.

To nezní špatně, co říkáte?

 

Diskuze (15) Další článek: Týden Mobilně: Samsung bere útokem střední třídu a nebojí se experimentovat

Témata článku: , , , , Sekce, Meš, Aplikace, Zprávy, F +, Protějšek, Instagram Lite, Sloučení, Hongkong, Chats