Garmin Fénix 5 Plus: Mapy, větší displej, nový senzor a šílená cena

Kultovní řada sportovních hodinek dostala upgrade: Fénix 5 Plus. Na krok v číselném označení generací to nestačilo, přesto je novinek celá řada. Opět máme tři modely odstupňované podle velikosti, tak jako to bylo u předchozí generace oznámené loni v lednu. Základní model Fénix 5 Plus doplní zmenšený 5S Plus a také zvětšený 5X Plus. 

Nové modely nabídnou o trochu větší displej a menší rámečky. Rozměry těla robustních hodinek s odolností 10ATM jsou od 42 do 51 mm, všechny modely mají průměr displeje 1,2", což je skvělá vizitka pro malé 5S Plus, ale slabá pro znatelně větší 5X Plus. Znovu jde o panely Garmin Chroma s bezchybnou viditelností na přímém slunci.

Součástí výbavy celé řady hudební přehrávač pro cca 500 skladeb (zvuk posílá do bezdrátových sluchátek), mobilní platby Garmin Pay (dostupnost v ČR je běh na dlouhou trať) a také podpora satelitní navigace Galileo. Ta má být použita pro zpřesnění vaší polohy. Další novinkou jsou TOPO mapy celé Evropy, které budou předinstalovány ve všech variantách hodinek. Loni byly v ceně pouze u nejvyššího modelu 5X. Letošní 5X Plus však opět dostane něco navíc, tentokrát je to pulzní oxymetr, který měří okysličení krve ve vyšších nadmořských výškách.

Všechny modely hodinek budou k dostání ve dvou provedeních, buď s ocelovým tělem se silikonovými pásky, nebo v odlehčené variantě, která má tělo i náramek z titanu. V praxi jsou tak mezi všemi modely rozdíly ve velikosti těla, kapacitě  a výdrži baterie:

  • 5S Plus: 7 dní, s aktivní GPS a hudebním přehrávačem 4 hodiny
  • 5 Plus: 10 dní / 8 hodin
  • 5X Plus: 20 dní / 13 hodin

Představení nové generace hodinek Garmin Fénix 5 Plus:

A novinka poslední: cena. Nejlevnější Fénix 5S Plus vychází na 700 dolarů (15 300 Kč), nejdražší Fénix 5X Plus bude stát 1 149 USD, tj. přes 25 tisíc Kč! Hodinky se na trh dostanou ještě do konce června.

Zdroj Garmin

Diskuze (24) Další článek: Sluchátka Pioneer vám přečtou notifikaci, takže nemusíte vytahovat mobil z kapsy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , Dlouhá trať, Nový model, Chroma, F +, Mapa, Hudební přehrávač, Zmenšený rámeček, ? Displej, ANTA, Stejná částka,