Garmin má celou řadu hodinek se solárním dobíjením. Na výběr je více než 20 modelů

Dobíjení baterie ze slunce si Garmin vyzkoušel u nejvyššího modelu šestkové řady Garmin Fénix 6X Solar. Technologie se osvědčila, a tak nyní americký výrobce rozšířil solární nabíjení do dalších řad napříč portfoliem.

Na výběr bude více než 20 modelů obsahujících speciální sklíčko, přes které se mohou na světle dobíjet. Solární nabíjení nově obsahují vybrané modely řad Instinct, Fénix 6S, Fénix 6 a Tactix Delta. Jejich základní popis s doporučenou českou cenovkou najdete v galerii tohoto článku.

Řada Instinct Solar

Instinct je řada chytrých, sportovních a outdoorových GPS hodinek s vysokou výdrží a odolností. Mají všestranné sportovní funkce, možnost navigace po trase, vestavěný kompas a barometrický výškoměr. Proti vlajkové řadě Fénix jim ale chybí například bezkontaktní platby Garmin Pay nebo vyhodnocení VO2Max.

Hodinky v této řadě nejsou tak náročné na výkon, a tak u nich solární dobíjení dokáže prodloužit výdrž na jedno nabití podle výrobce až o 125 % z původních 24 dní na 54 dní. Pokud aktivujete úsporný režim Battery Saver, můžete teoreticky vystačit pouze s energií ze slunce na neomezenou dobu.

Řada Fénix 6 Solar

Garmin Fénix 6 je aktuálně vlajková řada hodinek značky Garmin. Hodinky spojují chytré, sportovní a outdoorové funkce s civilním vzhledem a vysokou výdrží a odolností. Solární nabíjení bylo dosud výsadou pouze největšího modelu Fénix 6X Solar. Nově představené hodinky přináší solární sklíčka i do menších verzí hodinek řady Fénix 6, a to jak středních Fénix 6 Solar, tak i nejmenších Fénix 6S Solar.

Řada Tactix Delta Solar

Taktické hodinky Tactix Delta Solar vychází z platformy Fénix 6X, jsou ale přizpůsobené pro využití u ozbrojených složek. Podobně jako Instinct Solar Tactical, i Tactix Delta Solar nabízí aplikace pro taktický trénink, bezpečnostní režim Stealth Mode, podporu pro systémy s nočním viděním nebo dvojí zobrazení souřadnic s podporou vojenského souřadnicového systému MGRS. U hodinek najdete navíc bezpečnostní funkci Kill Switch nebo vysoce odolné safírové solární sklíčko.

Diskuze (4) Další článek: Snapdragon 865+ je nejvýkonnější čip od Qualcommu. Do telefonů se dostane ještě v červenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Dobíjení, Sklíčko, Battery Saver, Garmin Fénix, Model, Solár, Tactix, Vysoká výdrž, Vice, Stealth, Solar, Výškoměr, Instinct Solar,