Gigabitové přenosy na LTE už nejsou utopií. Úspěšný test uskutečnil Qualcomm a Ericsson

Operátoři na celém světě se předhánějí v nejvyšších přenosových rychlostech svých LTE sítí. Na pozadí je samozřejmě spousta technologií od dodavatelů infrastruktury a také od výrobců koncových zařízení. Společnostem Ericsson a Qualcomm se v síti amerického operátora Verizon podařilo v rámci laboratorního testu dosáhnout rychlosti stahování 1,07 Gbit/s.

Klepněte pro větší obrázek
Přenosové rychlosti v mobilních LTE-A sítích už brzy začnou atakovat hranici 1 Gbit/s

K dosažení uvedené rychlosti bylo použito spojení tří FDD pásem (3CA) na blíže nespecifikované frekvenci o šířce pásma 20 MHz při současném použití technologií 4×4 MIMO a 256 QAM. Terminál obsahoval modem Snapdragon X20 LTE (Cat 18) od Qualcommu, vyrobený pokročilou 10nm FinFET technologií. V komerčně nabízených koncových zařízeních se součástka objeví v první polovině příštího roku a měla by být také součástí připravovaného čipsetu Snapdragon 845.

První prodávaný gigabitový modem Netgear s komponentem X16 LTE:

Diskuze (11) Další článek: Recenze Essential PH-1: „Zkouší vystoupit z řady, ale...“

Témata článku: , , , , , , , , , , , Laboratorní test, Přenosová rychlost, Rychlost, Současné použití, Verizon, Připravovaný čipset, Uvedená rychlost, Gigabitový přenos, Součástka, Netgear, Dosažení, Eri, Giga, Koncové zařízení,