Google pustil YouTube Kids do Česka. Dětem přináší bezpečné video, rodičům kontrolu

Aplikace YouTube Kids je ode dneška dostupná i v České republice, stáhnout ji můžete na Androidu i na Apple iOS. Tato „podmnožina velkého YouTube“ přináší rodinám nejen obrovské množství unikátního video obsahu zaměřeného na zábavu a učení, ale v první řadě možnost objevovat ho bezpečně. Pokročilé  algoritmy vybírají pro tuto aplikaci vhodný a bezpečný obsah a rodiče navíc mohou díky sadě ovládacích nástrojů dále kontrolovat, která videa a kanály mohou jejich děti sledovat a jak dlouho.

YouTube Kids je odpovědí na obavy rodičů malých dětí z příliš široké nabídky obsahu na serveru YouTube. Díky této aplikaci získají kontrolu nad tím, jaká videa se jejich dětem mohou zobrazovat. Aplikace je navíc navržená přímo na míru dětem, čemuž odpovídá její jednoduché a intuitivní rozhraní. Děti, které ještě neumějí číst, mohou vyhledávat prostřednictvím hlasu a rodiče zase mohou využít oblíbenou funkci Časovač, která aplikaci po uplynutí domluveného limitu automaticky uzamkne. YouTube Kids umožňuje rozdílně nastavit až 8 dětských profilů a rozhodnout se, zda konkrétnímu dítěti povolit vyhledávání v prostředí aplikace nebo omezit výběr pouze na menší skupinu předvybraných videí.

Ode dneška dělí mladší děti od šmoulích dobrodružství, Požárníka Sama nebo písniček Štístka a Poupěnky jen několik kliků. Starší děti se zase mohou například díky kanálu Marka Valáška snadno seznámit se základy matematiky.

YouTube Kids je jedním z nástrojů, kterým Google pomáhá rodinám stanovit si zdravá digitální pravidla. Dalším je například aplikace Family link, která umožňuje rodičům získat přehled o tom, kolik času děti tráví na digitálních zařízeních, v jakých aplikacích, nastavit limity, či mít přehled o jejich poloze.

Diskuze (4) Další článek: Samsung Galaxy S10+: Vyzkoušeli jsme pět foťáků i prémiovou verzi s nevídanou pamětí

Témata článku: Google, , , , , Family Link, Obsah, Požár, Česká republika, Půst, Dítě, Google Family, Rod, Rodiče, Apple IOS, Nahlášení, Aplikace, Kids, Google Family Link, Časovač,