Huawei Matepad: tablet střední třídy bez Googlu, ale zato se čtyřmi reproduktory

Huawei uvedl na český nový přírůstek do tabletového portfolia. Huawei Matepad je o něco levnější verzí vlajkového Matepadu Pro. Přináší 10,4palcový IPS displej s netradičním rozlišením 2 000 × 1 200 bodů, baterii s kapacitou 7 250 mAh a čtveřici reproduktorů Harman Kardon. Novinka je v prodeji v šedé barvě ve variantě Wi-Fi za 8 999 Kč a ve verzi Wi-Fi + LTE za 9 999 Kč.

Svým výkonem i dalšími parametry výbavy patří tablet do střední třídy a jeho úkolem je postavit se proti základnímu iPadu nebo třeba Galaxy Tabu S6 Lite. Nevýhodou Matepadu je absence služeb Googlu, bez kterých se možnosti využití tabletu snižují, ačkoli výrobce se snaží služby nahradit vlastní sadou HMS a marketem AppGallery.

Výkon tabletu dodává procesor Kirin 810. Paměť obsahuje 4 GB RAM a 64GB vnitřní úložiště, které lze rozšířit paměťovou kartou. Na těle tabletu nalezneme jeden zadní a jeden přední fotoaparát, oba s rozlišením 8 Mpx. 3,5mm jack chybí. Prostředí EMUI 10.1 je založeno na Androidu 10 a podporuje dotykové pero M Pen. To si zájemce bude muset dokoupit zvlášť.

Váš názor Další článek: Samsung Galaxy Note20 dostane další barevné přelivy. Červenou a modrou

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , HMS a market AppGallery, Reproduktor, Tab S, Harman Kardon, Třída, Rozlišení, Huawei MatePad,