Huawei navyšuje tržby i zisk. Operátorská divize očekává další růst díky budování 5G

Společnost Huawei Technologies oznámila výsledky hospodaření za první kalendářní čtvrtletí letošního roku. Firma celkově utržila 179,7 miliardy čínských jüanů (cca 612 miliard korun), což je o 39 % více než ve stejném období loni. Čistý zisk narostl meziročně o 8 %, jeho konkrétní hodnotu ale společnost nadále neuvádí.

Huawei sestává z několika divizí, z nichž každá má své plány do nadcházejících období. Operátorská divize Huawei Carrier Business Group (BG) si slibuje možnosti růstu od budování 5G sítí ve většině světových regionů. Firma podepsala do konce března 2019 na 40 obchodních smluv pro 5G s předními světovými operátory a počítá se stavbou více než 70 tisíc základnových stanic pro 5G.

Klepněte pro větší obrázek
Ústředí Huawei Technologies v čínském Šen-čenu

Divize pro korporátní ICT řešení Huawei Enterprise BG spustila v prvním čtvrtletí novou digitální platformu založenou na komplexní konektivitě a strategii Huawei Inside. Divize nasadila první přístupový bod Wi-Fi 6 s podporou 5G na světě.

Divize koncových zařízení pro spotřebitele, kam patří i smartphony, Huawei Consumer BG, vydala klíčové smartphony řady P30 a také připravuje uvedení modelu s ohebným displejem Mate X. V prvním kvartálu 2019 dodala 59 milionů smartphonů. Rozšiřuje také své působení v segmentu notebooků a chytré domácnosti.

Vedle tří uvedených divizí stojí ještě samostatná jednotka Huawei Cloud, jejímž cílem je vybudovat hybridní cloud s podporou plnohodnotných řešení pro oblast umělé inteligence, průmyslových odvětví i koncových spotřebitelů. V tuto chvíli používá Huawei Cloud celosvětově více než milion uživatelů.

Diskuze (3) Další článek: Meizu 16s: další vlajkový model na scéně. Dostal Snapdragon 855 a 48Mpx foťák

Témata článku: Huawei, , , , , , Budování, Div, Dík, Divize, Šen-čen, Huawei technologie, Huawei Technologies, , Komplex, Huawei Consumer BG, Enterprise, Huawei Cloud