Huawei opět dominuje fotožebříčku DxO, ale je to hořko-sladké vítězství

Huawei to opět dokázalo. Jeho jarní vlajkový model už třetí rok za sebou obsazuje první místo v žebříčku fotomobilů DxO Mark a znovu je to „o parník“ před nejbližším konkurentem.

  • jaro 2018: Huawei P20 Pro posunuje rekord z 99 na 109 bodů
  • jaro 2019: Huawei P30 Pro jde ze 109 na 112 bodů
  • jaro 2020: Huawei P40 Pro překonává Oppo Find X2 Pro a Xiaomi Mi 10 Pro se 124 body a jde na 128 bodů

Dílčí skóre je 140 bodů za fotografii (Oppo i Xiaomi mají 134) a 105 bodů za video (konkurenti 104). Podobně zdrcující je i vítězství mezi selfie kamerami, tam je P40 Pro o tři body před Huawei Nova 6 5G a o čtyři před Samsungem Note 10+.

Pokud se podíváme na jednotlivé disciplíny testu statické fotografie, Huawei P40 Pro překonává veškerou konkurenci v expozici a kontrastu, automatickém ostření, artefaktech, zoomu, bokeh efektu a v noční fotografii. Naopak rezervy recenzenti našli v podání barev a vyvážení bílé (tam je na tom lépe Oppo Find X2 Pro), textury a širokoúhlý foroaparát má lepší Xiaomi Mi 10 Pro a v šumu je o fous lepší sesterský Honor V30 Pro.

A konečně hořkost celého tohoto triumfu zmíněná v nadpisu? P40 Pro je telefon bez služeb od Googlu. Chybí v něm obchod s aplikacemi Google Play, YouTube, Google Mapy a další masově používané appky. Huawei pracuje na alternativách, ale je teprve na začátku dlouhé cesty, což nový a fotovavříny ověnčený telefon na trhu do značné míry diskvalifikuje.

Diskuze (9) Další článek: T-Mobile vyzývá: Dobíjejte online. Je to bezpečnější a dostanete 50 % kreditu navíc

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei P40 Pro, Note, DxO Mark, Oppo finda, Xiaomi, DX +, F +, Bokeh efekt, Jaro, Bokeh efektu, Google Mapa, Konkurent