Huawei prohlubuje spolupráci s Googlem. Zprávy pro Android budou výchozí komunikační aplikací

Huawei a Google v uplynulých dnech oznámili prohloubení vzájemné spolupráce. V praxi to bude znamenat hlubší integraci služby Android Messages (do češtiny přeloženo jako Zprávy pro Android) do prostředí EMUI, které smartphony Huawei používají. Aplikace se tak během následujících měsíců stane hlavním nativním komunikačním kanálem v androidových zařízeních Huawei.

Aplikace podporuje nový komunikační standard RCS (Rich Communication Services) a v podstatě tak sjednocuje používání SMS a MMS do jednoho messengeru, včetně posílání fotek, emotikonů, nálepek a dalších, ale také videohovorů, tzn. ViLTE nebo služby Google Duo. Standard ovšem musí být podporován i ze strany operátorů.

Aby měli operátoři implementaci jednodušší, zavedl Google platformu Jibe, ke které se operátoři mohou připojit. Huawei, jako partner pro výstavbu infrastruktury mnoha z nich (snad jen kromě amerických) pak může být účinným argumentem. Operátorům se zastaralý systém SMS dlouho nechtěl opouštět, protože přinášel tržby při minimálních nákladech. V době neomezených tarifů a datových messengerů ale tento dříve tolik oblíbený způsob komunikace ztrácí na významu.

Google vysvětluje výhody Android Messages:

Váš názor Další článek: Mor se šíří dál. Také Sony připravuje telefon bez 3,5mm jacku

Témata článku: Google, Huawei, , , , , , , , , #Android, Vzájemná spolupráce, Oblíbený způsob, Aplikace, Pro +, MMS, Zastaralý systém, Komunikační aplikace, Hluboká integrace, Minimální náklad, Android zařízení, Messages, Uplynulý den, Operátor, Následující měsíc,