Huawei vzkazuje do USA: Ani když nás dáte na černou listinu, technologickými lídry se nestanete

Huawei se ostře ohradilo proti včerejšímu kroku americké vlády, která sice prodloužila výjimku pro obchodování amerických firem s čínskou společností o dalších 90 dní, ale zároveň avizovala zařazení dalších 46 firem provázaných s konglomerátem Huawei na tzv. Entity List – seznam firem, na něž jsou uvaleny sankce. Číňané upozorňují, že tento postup bude škodlivý i pro americké společnosti a že jim rozhodně nepomůže stát se technologickými lídry.

Tiskové vyjádření společnosti Huawei:

Společnost Huawei je proti rozhodnutí amerického ministerstva obchodu přidat do tzv. seznamu subjektů (entity list) dalších 46 přidružených společností. Je jasné, že rozhodnutí přijaté v této konkrétní době je politicky motivované a nemá nic společného s národní bezpečností. Tato opatření porušují základní zásady hospodářské soutěže na volném trhu a nebudou pro nikoho prospěšné, včetně amerických společností. Pokusy omezit podnikání společnosti Huawei nepomohou USA dosáhnout technologického vedení. Vyzýváme vládu USA, aby ukončila toto nespravedlivé zacházení a odstranila Huawei ze seznamu entit.
 
Prodloužení „dočasné všeobecné licence“ nic nemění na skutečnosti, že bylo se společností Huawei nespravedlivě zacházeno. Dnešní rozhodnutí nebude mít na podnikání společnosti Huawei v žádném případě podstatný dopad. Budeme se i nadále soustředit na vývoj nejlepších možných produktů a poskytování nejlepších možných služeb našim zákazníkům po celém světě.

Diskuze (180) Další článek: MobilPohotovost nás žene zpátky do školy. A na cestu přidá zajímavou kombinaci bonusů

Témata článku: Huawei, , , , , , , Listina, Podnikání společnosti, Seznam subjektů, Lídr, Technologický lídr, Seznam, NÉST, Obchodování, Huawei ze Seznamu, Černá listina