iPhony dostanou až o 50 % rychlejší bezdrátové nabíjení. Stačí novější software

iPhony 8, 8 Plus a X dostaly bezdrátové nabíjení standardu Qi. Apple však omezil nabíjecí výkon na 5W, což je stejná hodnota, kterou nabízí i běžně přibalované nabíjecí adaptéry. Vzhledem k tomu, že standard Qi zvládne výkony i 15 W, byl to poněkud zbytečný krok.

Problém by měla vyřešit příští aktualizace iOS 11.2, která zvýší laťku na 7,5 W. Tuto informaci potvrzují redaktoři z MacRumors, kteří už testují beta verzi systému. Uvádí, že zatímco dříve s bezdrátovou nabíječkou Belkin Boost Up Wireless dokázali za 30 minut nabít iPhone X ze 46 na 60%, po aktualizaci už ze stejného stavu dokáží nabít telefon nabít 66 %.

Není známo z jakého důvodu Apple nabíjení omezil, nicméně příští update, který by měl k běžným uživatelů dorazit během příštích týdnů tento problém vyřeší.

Takto jsme si povídali o bezdrátovém nabíjení iPhonů:

Diskuze (15) Další článek: Google přiskočil do rozjetého českého bezkontaktního vlaku. Apple už je na nástupišti

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone X, Boost, Příští update, Macrumors, Fast Wireless Charging, Běžný uživatel, DOS, Zbytečný krok, Stejný stav, Příští týden, Příští aktualizace, Stejná hodnota, Bezdrátová nabíječka, Nov, Nový software,