Jak se dělá lowend. Vivo U1 je nablýskaný základ za pár korun

Čínské Vivo vytáhlo do boje s ostatními značkami ze své domoviny a nedaruje jim zadarmo ani nejnižší segment levných smartphonů. Vivo U1 je povedený model nejnižší třídy, s příjemným designem, dostatkem paměti a displejem, který má u horního okraje pouze malý kapkovitý výřez na přední kameru. Novinka, kterou už dříve výrobce uvedl na některých trzích s označením Y95, se v Číně začne prodávat na konci února v přepočtu od 2 700 Kč (bez daní) podle paměti.

Minimem je varianta 3 + 32 GB, telefon pohání procesor Snapdragon 439. Širokoúhlý HD+ displej se rozprostírá na úhlopříčce 6,2 palce. Tělo je sice plastové, ale obsahuje gradientový přechodový efekt na zádech ve všech třech barevných variantách. Za pozornost stojí i baterie s nadprůměrnou kapacitou 4 030 mAh. Nechybí 3,5mm jack na sluchátka a čtečka otisků na zádech.

Samozřejmě ani Vivo U1 se nevyhnulo některým kompromisům – obsahuje starý microUSB konektor, nemá NFC a jeho nadstavba Funtouch OS 4.5 běží nad starším Android 8.1 Oreo. V dané cenové kategorii jde ale spíše o zanedbatelné ústupky. Duální fotoaparát má rozlišení 13 + 2 Mpx. Zatím nemáme zprávy, že by se Vivo U1 mělo prodávat na evropském trhu.

Diskuze (7) Další článek: Takový bude Samsung Galaxy S10. Představí se zítra, informace máme už dnes. Přijde i „SuperGalaxy“

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , , Jak, Funtouch, Nejnižší segment, Low, DEL, Zak, Pár korun, Displej,