JDI začalo vyrábět ultra širokoúhlý displej 18:9. Příští Xperia už může být protáhlá

Výrobce displejů JDI (Japan Display), ve kterém má svůj podíl i Sony, oznámil zahájení výroby ultra širokoúhlých panelů se šestipalcovou úhlopříčkou, Full HD rozlišením (1 080 × 2 160 bodů) a poměrem stran 18 : 9. U displejů pro mobilní zařízení jde o nový trend, který už používají například jihokorejské značky Samsung a LG pro své vlajkové modely. Brzy by se k nim mohlo přidat také Sony.

Klepněte pro větší obrázek

JDI použilo k výrobě nového panelu prověřenou LCD technologii a displej pojmenovalo Full Active (Samsung používá obchodní název Infinity Display, LG zase Full Vision displej). Okraje panelu jsou poměrně tenké, takže Sony, které často využívá displejů dceřiného JDI, by konečně mohlo trochu minimalizovat okraje na telefonu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nejčastějším typem je nyní klasický širokoúhlý formát 16 : 9. Někteří výrobci ale poukazují na to, že protáhlejší displej je vhodnější na prohlížení internetových stránek, případně k rozdělení obrazovky na dva stejně velké čtverce a práci ve dvou oknech současně. Mnoho aplikací ale zatím není na „nudlovitý“ poměr připraveno, a tak na bocích ultra širokoúhlých displejů zůstávají černé pruhy.

Prozkoumali jsme displej Samsungu Galaxy S8:

Diskuze (4) Další článek: Samsung v ČR spustil plnohodnotnou verzi aplikace Samsung Members

Témata článku: , , , , , , Nejčastější typ, Internetová stránka, Černý pruh, Okraj, Obchodní název, Jít, Displej, Nový panel, Panel, ? Displej, Mobilní zařízení, Jihokorejská značka, Nový trend, Vlajkový model, Full active, Pro +, Son, Infinitum displej, Japan Displej