Jiří Peterka bude dalších pět let radním ČTÚ. Vláda mu prodloužila mandát

Pětičlenná rada Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) zůstane ve stejném složení. Vláda prodloužila mandát služebně nejstaršímu radnímu Jiřímu Peterkovi. Ten byl do funkce prvně jmenován v červnu 2015. S platností od 8. června 2020 mu vláda mandát prodloužila na druhé pětileté funkční období do roku 2025.

Klepněte pro větší obrázek
Staronový radní ČTÚ Jiří Peterka

Vláda oceňuje Peterkovy dlouholeté zkušenosti v oblasti elektronických komunikací a znalosti evropského regulačního rámce, které pozitivně přispívají k fungování ČTÚ. „Dosavadní spolupráce s panem radním je konstruktivní a věcná, vítám tedy dnešní rozhodnutí vlády o prodloužení jeho působení v Radě ČTÚ,“ uvedla ke jmenování předsedkyně Rady Hana Továrková.

Staronový radní se dlouhodobě věnuje problematice elektronického podpisu a nadále bude mít na starosti stejnou agendu. „Během svého druhého funkčního období bych rád pokračoval v započaté práci na elektronizaci úřadu, zachování síťové neutrality a otevřeného přístupu k internetu, podpoře dostupnosti broadbandu i na ochraně spotřebitelů a dalších zákazníků a uživatelů,“ uvedl Peterka.

Jiří Peterka, člen Rady ČTÚ

Narodil se 14. ledna 1958 v Praze. Vystudoval obor elektronické počítače na Elektrotechnické fakultě pražského ČVUT a informatiku na Matematicko-fyzikální fakultě UK, kde od ukončení svého studia dodnes působí jako pedagog. V současné době vyučuje problematiku počítačových sítí a internetových technologií.

Do roku 1996 pracoval jako senior konzultant pro oblast počítačových sítí a telekomunikací ve společnosti DCIT. Později působil jako nezávislý odborník a publicista, zaměřený na problematiku telekomunikací, Internetu, eGovernmentu, informační společnosti a technologií obecně.

Dlouhodobě se věnuje problematice elektronického podpisu, je autorem knihy „Báječný svět elektronického podpisu“.

Diskuze (3) Další článek: Začínají předobjednávky Sony Xperia 1 II. Jako dárek dostanete špičková sluchátka v hodnotě 8 tisíc

Témata článku: , , , , Elektronický podpis, Mandát, EGovernment, Podpis, Radní, Problematika, Jiří, Praha, Jiří Peterka, Předsedkyně, Telekomunikační úřad, Rada ČTÚ, Pro +, Internet