Konec odkladů, skládací Motorola Razr má být představena v listopadu

Výrobci nabírají s uvedením svých flexibilních smartphonů značná zpoždění. Samsung začal svůj Galaxy Fold prodávat necelých 7 měsíců od únorové premiéry, Huawei Mate X má jít k prvním zákazníkům až v listopadu, což – pokud se termín opět neposune – bude dokonce osmiměsíční prodleva od představení na veletrhu MWC 2019 v Barceloně.

Klepněte pro větší obrázek
Jeden z prvních konceptuálních návrhů Motoroly Razr od studia Technomedial. Brada zařízení ale v praxi displej obsahovat nebude

Informace o přípravách skládacího véčka Motorola Razr unikají průběžně už zhruba rok. Americká značka ve vlastnictví čínského Lenova ale zatím novinku oficiálně nepředstavila. Až nyní bylo konečně stanoveno datum premiéry – novodobá Motorola Razr bude světu odhalena 13. listopadu 2019 v americkém Las Vegas. K fyzickému uvedení na trh má podle portálu Cnet.com dojít nejdřív z kraje roku 2020.

Ohebný Razr by měl reprezentovat třetí přístup k flexibilním smartphonům. Zatímco zařízení Huawei i Samsung se po rozložení z „telefonního“ stavu stávají tabletem (přičemž rozkládání probíhá u Huawei z vnější a u Samsungu na vnitřní straně), Motorola má mít maličký telefon, který se po rozložení z vnitřní strany stane běžně velkým smartphonem. Také cena by mohla být zhruba o třetinu nižší než u skládací konkurence.

Klepněte pro větší obrázek
Pozvánka upozorňuje na to, že rozevírací systém Motoroly Razr bude odlišný od konkurence

Výbava má vedle flexibilního OLED displeje s úhlopříčkou okolo 6,5 palce (v rozevřeném stavu) přinést ještě malý sekundární displej z vnější strany, dále procesor Snapdragon 710, baterii s kapacitou 2 700 mAh, fotoaparát zřejmě pouze s jedním objektivem a dvojici paměťových variant 4 + 64 GB nebo 6 + 128 GB. Jako první se budou moci na novinku těšit zákazníci ve Spojených státech.

Diskuze (5) Další článek: Aligator S5540 Duo je nejlevnější smartphone s LTE a plnokrevným Androidem

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , Motorola Razr +, Sklad, Rozložení, Huawei Mást X, Uvedení, Představená, Odklad, Vnitřní strana, Pře, Prodleva,