LG V30 zřejmě přijde o sekundární displej. Nahradí jej plovoucí okno se zástupci

Před několika dny zareagovalo LG na úniky o připravovaném top smartphonu a formou tiskové zprávy potvrdilo, že se skutečně můžeme již brzy těšit na nové LG V30. Novinka má být vybavena fotoaparátem s vynikající světelností f1.6, což zatím žádný ze současných smartphonů nabídnout neumí.

Největší otázky však až doposud vzbuzoval displej, který byl u předchozích dvou generací vždy rozdělen na dvě části. Velkou část přední plochy zabíral velký displejový panel, nad ním byl však ještě umístěn sekundární displej pro notifikace, jehož funkce se měnily podle toho, jakou aplikaci jste na telefonu zrovna spustili. Např. při focení s LG V20 se na boční displeji objevují zástupci některých funkcí či jezdec pro přiblížení snímané scény.

Podle posledních informací se však LG chce zbavit sekundárního displeje na úkor protáhlého šestipalcového FullVision P-OLED displeje s QHD rozlišením. Na internetu se již nyní objevily screenshoty, na kterých je vidět domovská obrazovka a „softwarová podoba“ sekundárního displeje. Pokud se informace potvrdí, využije LG výhod použitého displeje a v případě nutnosti rozsvítí jen ty pixely, na kterých zobrazí plovoucí okno s vybranými zástupci. Celé řešení však vypadá hodně podobně jako Panely Edge používané u Samsungů řady Galaxy S.

Aby byla náhrada sekundárního displeje plnohodnotná, dostane LG V30 ještě vylepšený Always On režim, který mj. zobrazí i rychlé přístupy, ovladače hudebního přehrávače nebo fotografie. Představení LG V30 se odehraje 31. srpna v Berlíně, den před zahájením tamního veletrhu IFA.

Loňský LG V20 měl sekundární displej ještě zachován:

Zdroj LGnewsroom

Diskuze (8) Další článek: Třetí barva vlajkového Honoru 9 je v prodeji. Antracitově černá pro reprezentaci a styl

Témata článku: LG, , , , , , , , LG V30, Přiblížení, Boční displej, Vybraný zástupce, Rychlý přístup, Poslední info, Tisková zpráva, Qhd rozlišení, Předchozí generace, Sekundární displej, PhoneArena, Panel Edge, Přední plocha, Domovská obrazovka, Always on režim, Vynikající světelnost, Always-on režim