Má mě ráda? Nemá mě ráda? Umělá inteligence projede konverzaci a pomůže s odpovědí

Umělá inteligence pozná, jestli s vámi druhá strana v techtové konverzaci nezávazně flirtuje, či o vás jeví vážný zájem. Díky jejímu rozvoji vzniká zcela nový typ aplikací, které se neorientují na seznamování, ale pomohou vám odhalit úmysly druhé strany.

Jedná se např. o mobilní aplikaci Mei (zdarma pro Android a iOS – zatím jen v USA), která analyzuje textové konverzace s cílem odhadnout osobnost jedince, se kterým komunikujete. Hodnotí otevřenost, emoční kontrola, extraverze, vstřícnost a svědomitost. Na stobodové stupnici ukáže, do jaké míry o vás má druhá strana zájem.

I když je titul zdarma, nemalé peníze vydělává na jednotlivých analýzách. 100 kreditů totiž koupíte za 9 dolarů (cca 210 Kč), což je částka potřebná k provedení jednoho měření. Čím více kreditů koupíte, tím levněji vás samozřejmě vyjdou. V současné době však umí aplikace analyzovat jen konverzace v síti WhatsApp.

K provedení diagnostiky musí mít konverzace alespoň 1 000 slov. Čím více jich je, tím lépe. Hodně záleží i na míře přítomných emotikon, vykřičníků a otazníků, ale i reakční době, čili tom, jak dlouho na odpověď druhé osoby čekáte. Dle toho všeho totiž chytré algoritmy na serveru tvůrce titulu dokážou vyčíst různé sympatie.

Aplikace Keigo (zdarma pro Android a iOS) krom mikrotransakcí nabízí i předplatné. Soustředí se však na e-mailovou komunikaci a na Twitter. Její původní zaměření totiž bylo zejména v profesionálnější sféře. Měla tedy především poskytnout zpětnou vazbu v případě zájmu o zaměstnání atd., nicméně i ona sklouzla především do sféry „randění“.

Při hodnocení využívá technologií společnosti IBM, která mapovala základní charakteristiky osobnosti dle toho, jak daní uživatelé komunikovali v sociálních sítích. I ona hodnotí pět rysů: otevřenost, svědomitost, extraverze, vstřícnost a neurotismus. V obou případech je třeba myslet na to, že aplikacím poskytujete kompletní přístup k vašemu soukromí. Vše je šifrované, nikdy ale nevíte, kdy co vyplave na povrch...

Jaké se tedy nabízí využití daných aplikací? I když je třeba brát jejich výsledky s rezervou, přinejmenším vám odhalí prostou pravdu o tom, že o vás druhá strana nemá sebemenší zájem, čímž vám ušetří čas v marné snaze. Naopak se o ní ale můžete dozvědět i více, abyste ji lépe pochopili a „snadněji“ ji třeba ovlivnili.

Jak taková AI pracuje se zprávami v chatu?

Diskuze (8) Další článek: Když není mobilní signál, dá se volat přes Wi-Fi. Opomíjená funkce stále dobře funguje

Témata článku: , , , , , , , , , Rande, Aplikace, Mei, Konverzace, Svědomitost, Inteligence, Pro +, FLIR, Zaměstnání,